31.3.09

18: astro kirana

korang nak tau??? dalam bulan Mac ni aje dah 5x aku tengok citer Evolusi KL Drif kat Astro Kirana. Apa daa punya astro, asyik tayang citer yang sama sepanjang bulan. Yang aku ni pun satu..pi tengok wat pe..
sebenarnya aku ni bukan lah jenis kaki tengok TV...tapi bila citer ni, aku sanggup tengok smpi 5x...sewel ke haper aku nih...
he he he...yang sebenar-benar ceritanya, sabab musabab nya adalah kerana aku minat tengok si Farid Kamil ni berlakon...selamba aje..muka pulak cute...ish..ish...
tapi korang jangan risau ye...aku aje yang minat kat si Farid Kamil ni...dia tak minat pun kat aku..kuang..kuang..kuang..





30.3.09

17: dua bukit satu batang

Ish..ish..ini bukan cerita lawak 18sx ye...lucah aje bunyi tajuk ntri aku kali ni ye..

sebenarnya dua bukit satu batang ni adalah kawasan2 yang akan mengadakan pilihanraya kecil tak lama lagi..

1) Bukit Gantang, Perak

2) Bukit Selambau, Kedah &

3) Batang Air, Sarawak

Di bawah ni adalah gambar2 disekitar majlis penamaan calon bagi kawasan Bukit Gantang, Perak. Ianya diadakan semalam 29 Mac di Taman Tasik Tepen...layan diri ye!


Manusia berduyun-duyun..ada yg sanggup datang dari jauh tu...ramai betul org berminat ngan politik ni ye...

28.3.09

16: sedut lemak

korang ada tak baca paper semalam? kisah sorang pompuan yang baru berumur 30 tahun meninggal dunia selepas buat rawatan sedut lemak? (wanita ni adalah ahli Puteri Umno Ampang)

Ngeri sungguh la hai... Kenapa lah kaum pompuan atau kaum sejenis ngan aku..sanggup menggadaikan nyawa demi kecantikkan... padahal dia bukan gemuk sangat pun..dlm 58 kg gitu..
selepas buat rawatan tu, dia turun sehingga 50kg . Pompuan ni dah buat rawatan sebegini sebanyak 14 kali dlm tempoh 2 tahun...kesilapan mungkin berlaku ketika dia diberi suntikan ubat pelali. mungkin juga dia tidak berpuasa sebelum tu, menyebabkan dia muntah2 sebanyak 3 kali...

pada pndpt aku, ada banyak lagi cara lain utk menurunkan berat badan..jgn ler ambik jln mudah..cuba lah bersenam atau menjaga pemakanan..itu lebih baik dari buat rawatan seperti ini...dah lah belanja nya mahal...berisiko tinggi pulak tu..nauzubillah...

biar ler aku gemuk ye..janji sihat...tapi..mungkin juga sudah ajal dia..semua tu nak jadikan sebab musabab aje....

tapi aku tak ler segemuk dia nih... ha ha ha


27.3.09

15: korang heran tak?

Arini aku punya ler cukup banyak masa, tkde keje yang aku nak buat
sebagai mengisi masa lapang aku, aku pun ronda-ronda melawat blog2 manusia seantero...

tiba-tiba aku rasa pelik sebab, korang nak tau sebab apa?

Ye lah, walaupun begitu banyak blog kat alam maya nih....tapi satu blog pun takde mempunyai template/background yang sama..........heran kan..kan..kan????



Korang tak heran ke? Tengok mata budak tu smpi terjojol..punya ler dia heran...

14: korang nak support ke tak?


Pada Mac 28hb..kempen bergelap gelapan selama sejam bagi menyelamatkan bumi kita..
Hanya dengan 3 cara mudah sebagai tanda sokongan kepada kempen Earth Hour ini:-
1) Tutup kan selama sejam dari 8.30pm - 9.30pm lampu2 yang tidak berapa perlu di rumah anda, spt, lampu porch, lampu di taman, lampu di bilik..(jangan tutup semua la..nanti teraba-raba puloks...
2) Anda juga di galakkan meng'off' computer anda serta barangan elektrik yang tidak berapa kritikal penggunaan nya..(so selama sejam tu, tak yah ler bertenet yea..
3) Galakkan kaum keluarga, sahabat handai serta semua kenalan utk menyertai kempen ini..hanya selama sejam..bukan nya berjam-jam..
Jangan dia orang off semua street lights & traffic lights udah ler..

13: ibu tiri

pagi ni tak tau angin apa...mimpi apa...tiba-tiba anak pompuan aku mengamuk tak nak pi sekolah. memanglah dia baru tadika 5 tahun, tp..sekolah tetap sekolah...aku tak suka dia ponteng tanpa sebab yg menasabah.....dia nangis tak nak pergi..
bila aku tanya, dia cakap...dia letih....?????
maka, dengan tidak disengajakan...aku pun mula lah memegang watak ibu tiri pagi nih seperti gambar kat bawah ( tapi bukan semua ibu tiri macam nih)

26.3.09

12: Lagu minggu ini



Artis : SPRING
Lagu : Sejiwa


Pada irama ku berpesan
lagu ini ditujukan
padanya yang tersayang..


Kasihku kau pernah dipersia
lalu ku bawa cintaku sebagai penawarnya
biar lukamu masih terasa..

Sesaat engkau tidak kutemu
bulan seakan pilu
tiada dapat beradu
begitu jika engkau membisu

bagai jauh di lautan tiada ketepian..
sebegitu cintaku padamu..

Usahlah cinta dibawa bersama
ditenggelami mentari di timur
gelap gelita tiada bercahaya
ku tiada berdaya..

Ku ingin selalu disampingmu
tiap waktu siang melambai malam
bagaikan senja denyutan cinta kita
penyambung hadirnya..

Akan ku bina istana bahagia
menjadi lambang kasih berpanjangan
hentikan airmata pedih kenangan
yang mencakar perasaan..

Mekarlah bunga cinta
seharum wangi kemboja
mekarlah bunga cinta
ditaman kita SEJIWA

25.3.09

11: working late??


worth or not???
(klik pada gambar utk memudahkan anda membaca kartun)

24.3.09

10: Tanjung Tuan PD ada boya!


Gambar buaya yang dirakam kan oleh Khoo Swee Seng, seorang ahli Persatuan Pencinta Alam, Malaysia, ketika beliau berada di Tanjung Tuan PD..


Menurut beliau buaya yang dianggarkan sepanjang 2.5 meter ini timbul dalam masa 30 minit di permukaan air.

Buaya ini dipercayai jenis buaya air masin atau nama saintifiknya estuarine crocodylus prosus.

Berhati-hati lah sekiranya anda berkunjung ke Tanjung Tuan Port Dickson.


(Berita ini sy terima dari email seorang kawan - Daisy Amir)

23.3.09

9: apa yg mereka buat tu?


Aku dapat ni dari email seorang kawan..



Kedai lingerie pertama di Arab Saudi...mungkin sebab dia orang tak biasa tengok..tu yg terjojol tuh!

21.3.09

8: Nurse

Anak lelaki aku yang no 2 plak kena 'chicken pox' (demam pelentong).
Baru naik dua tiga biji..
Nampak nya jadi nurse tak bertauliah lagi lah aku...cuti oh cuti..

Amira dah sihat. Dia lah pembawa wabak ini ke dlm umah aku...

20.3.09

7: Tag

7

(gambar hanyalah hiasan saja)
Kali ini aku ditag oleh u-jin a.k.a cumeen blogspot..
When was your engagement?
tak berapa ingat lah..
When is your marriage anniversary?
27.05.1995
How long have you known your spouse?
Since 1990
How long did you date before you got engaged?
lebih kurang 5 tahun gitu
Where did you meet your spouse?
jiran sebenarnya..dia selalu intai kita waktu balik kerja
What is your spouse’s full name?
Roslan
Do you have any children?
Yes
How many?
3
Do you have any pets?
No
Do you own or rent?
own house
Do you live in the country, city/town?
Ipoh mali talak sombong maaa..
What is your favorite activity you do together?
jalan-jalan or makan-makan..bersantai2
Do you have a favorite vacation spot?
No
How many siblings do you have including in-laws?
11 + 7
What mosque do you attend?
tak pergi masji tp pergi surau aje..sbb belakang umah....
Is this the mosque you got marrried in?
Tak..kawin kat umah mak, bukan kat masjid
What town is your current address?
Ipoh
Do you work or stay home?
Work...
Where did you go for your honeymoon?
Tak de ke mana2..jalan2 di kelantan..negeri asben
Leave a piece of marriage advice:
Tak reti lah..jodoh pertemuan, ajal maut, semua nya di tangan tuhan. Hidup hanya sementara, buatlah yang terbaik dunia & akhirat..amin..

19.3.09

6: terikat


Harini aku ada bisnes trip ke SA..

Biasanya aku tak akan pandu sendiri sebaliknya company aku akan sewakan teksi

Terasa macam tuan la sekejap, sebab ada driver kan..


Pertama kali duduk kat blkg..pakai tali pinggang keledar... rasa terikat..& kena ikat

mmg tak selesa..

selalu pandai marah kat anak2..sendiri kena baru tau..


pakai safety belt kat sit depan rasa cam dah biasa

tp bila kat blkg ...macam2 rasa plak

18.3.09

5: bes frend in de world???


Apa korang fikir tentang istilah pada kartun tu? Dlm seumur hidup korang, pernah tak korang dpt atau punyai "best friend in the world"?
Terus terang aku katakan ye...aku belum jumpa best friend in the world (sedang cari ler nih..)...sahabat sejati yang sanggup bersusah susah & bersenang senang bersama. Yg paling penting amanah & kejujuran..susah nak cari di dalam dunia skrg ni..
Yang ramai...kawan makan kawan...tul tak? (Kawan kuat makan pun ramai he he he..

4: Terasa nak berdendang

Artis : KHAIROOL IDLAN
Lagu : Aku Yang Kau Panggil Sayang


Aku yg kau panggil sayang
Ingin menghampiri masa-masa silam
Engkau yang ku panggil sayang
Pernah meneroka hati ini
Detik kemanisan pun berlalu
Ke manakah janjimu yang suci

Aku yang kau panggil sayang
Ingin ku mengutip sisa-sisa cinta
Engkau yang ku panggil sayang
Menapak ke hala persimpangan
Tanpa meninggalkan kata-kata
Bila kau kan kembali lagi

Korus:
Seraut wajah sering ku usap
Dalam mimpi kita pun bersenda
Siangku menyebutmu di malam sunyi
Ku digoda rindu... oh...

Aku yang kau panggil sayang
Dalam kegelapan ku mencari kasih
Engkau yang ku panggil sayang
Mungkin kali ini kehilangan
Berikan daku saat terakhir
Mengusap muka mu oh sayang

Ulang korus & rangkap 3

(syahdu & romantiknya lagu ni..buat aku teringat kat zaman muda2 dulu..)

17.3.09

3: uu or vv

W...korang sebut huruf ni macamana ye? double u kan?

nape kita panggil double u ye, padahal yang berdouble adalah v



vv = W

16.3.09

2: Oh! Gatalnya aku

Ye Gatal...berbagai persepsi atau tafsiran boleh dikaitkan dgn perkataan ini..bergantung lah kepada kepakaran minda korang ye!

Tapi kisah sebenarnya ialah apabila malam tadi selepas aku pulang dari makan malam...tetiba badan aku diserang rasa gatal-gatal yang amat sangat..

Aku ni sebenarnya mmg alah atau allergic pada sesetengah benda makan, tak perlu ler aku ceritakan dgn lanjut ye..cukup lah sekadar aku yang tahu :)

Badan aku bengkak2 dengan tidak berhemah lagi. Bibir aku dah rupa bibir angelina jolie..mata aku bengkak dan juga seluruh badan.Korang tau tak apa perasaan aku masa tu??? Rasa macam nak mandi atau terjun dlm air yg tengah mendidih..

Dah puas aku berubat..memang tak akan baik jika aku tidak menjaga pemakanan.

Doktor pakar menyarankan agar aku menjadi 'vegetarian' selama 2 atau 3 tahun....Fuhhh!

Maka biarkan lah aku terus bergaru..............

15.3.09

1: Keciwa

Sesuatu telah berlaku..
aku terpaksa mendelete blog yg lama
dan menggantikan dgn yg baru..
keciwa..sungguh ...keciwa