30.4.09

49 : slmt hari pekerja

selamat hari pekerja kepada semua yang bekerja
jadi lah seorang pekerja yang jujur, amanah dan di senangi oleh semua golongan
jauh kan perasaan hasad & dengki
bekerja lah..kerana itu adalah sesungguh nya rezeki yang di berikan allah..
jangan curi tulang..
makan tulang buat sup..itu oke ler!!!
happy holiday...tata!!!

48 : curang

aku ada sorang kawan. kira kawan rapat lah jugak. setahu aku, dia mmg ada masalah rumahtangga. masalah dgn suami nya. suami nya mmg jenis tak guna. tak perlu ler aku huraikan di sini dgn lebih lanjut . mengaibkan org pulak
masalahnya skrg, aku dapat tahu kawan aku tu dah ada affair pulak dengan suami orang. mula2 cuma kawan biasa2 aje, tp skrg sudah mula menjadi 'luar biasa'. sudah bisa tonton wayang bersama, berkaraoke dll lagi yg sewaktu dengan nya..
aku rasa kecewa..kenapa ini semua berlaku.
salah siapa. mengapa. siapa yang harus dipersalah.?
haruskan aku memikirkan hal orang???

47 : aku di tag lagik..

Menjawab Soalan TAG

1) anda rasa anda hot? dah pasang air-cond, tentu ler tak 'hot' lagi

2) upload gambar kegemaran anda

3) kenapa anda suka gambar ini? mesti lah suka, gambar sefamili...

4) bila kali terakhir anda makan piza? 21 April 2009..lunch time, makan dgn ofis mate

5) lagu terakhir yang anda dengar lagu lama dari Kumpulan Kembara..masa

6) apa yang anda sedang buat selain selesaikan tag ini? tengok katalog AVON

7) selain dari nama anda sendiri, anda suka di panggil dengan nama apa? mama or sayang

8) mangsa tag seterusnya ...kak yong, jajazuzu, ainal, mugiwara, bro_mie, INTAN

9) siapa no 1 kepada anda? kenalan blogger

10) bagaimana pulak no 4? sama jugak kenalan blogger

11) kata sesuatu tentang orang no 5? bro_mie, seorang guru, kenalan baru di dlm dunia blog

12) bagaimana pulak dengan orang no 3? Ainal..kenalan lama thru internet juga, berforum di fizanstore.com & pernah sekali bersua muka di Tepen

13) siapakah orang no 2? adik manja, blogger jugak

14) bagi pesanan anda utk orang no 6? INTAN, akak tau ko mmg letih kalu kena jawab tag nih...takpe akak kasi chance..jawab ler dengan berhemah, deadline smpi ujung tahun 2009

29.4.09

46 : dulu & sekarang

sekolah dulu-dulu

* pergi sekolah jln kaki, klu dpt nombor satu dlm kelas, baru mak pak adiahkan basikal
* pukul 5.30 pagi sudah bangun, pukul 6.59 sudah tercegat depan pintu sekolah
* wang poket 50 sen sudah di kira banyak..kalu dpt RM5 seminggu sudah rasa anak org kaya-
raya
* kasut paling glamor masa tu : Fung keong, Bata, pallas jazz
* tak buat kerja rumah mesti cikgu marah, didenda kena berdiri luar kelas, junjung buku. kalu
kena marah atau denda langsung tak berani nak beritahu pada mak pak
* tak bawa baju PJ kena berdiri atas kerusi, kali kedua berdiri atas meja
* guru-guru dahulu mmg garang, tapi hatinya baik. sekali cikgu marah atau herdik, pasti ingat
smpi bila2 dan tak berani nak buat lagi kesalahan yg sama

sekolah sekarang

# di hantar oleh ibubapa, atau pelajar2 lelaki akan naik motosikal sendiri, kalu tidak pun kereta
kancil pandu sendiri
# tiba sekolah lagi satu minit loceng nak berbunyi
# wang saku paling kurang RM10 seminggu. alasan nya semua brg naik, sepinggan nasi kat
kantin pun mencecah RM5
# pelbagai jenama kasut di pasaran, pilih aje style mana di mahukan, lebih hebat kualitinya,
lebih hebat lagi harganya
# guru-guru perlu di hantar berkursus utk menangani masalah remaja yang tidak boleh
dilentur/ditegur.

Nakal zaman dahulu, cikgu mengajar di depan, anak murid di belakang main campak2 kertas, tulis nota...
Nakal zaman sekarang, cikgu mengajar di depan, anak murid main2 hantar SMS di belakang, melalui henfon dalam mode silence!

Cuba fikir-fikirkan...

28.4.09

45 : apa ada pada nama?

suatu hari, aku dengar dari Sinar FM. isu tentang NAMA. ini kisah benar ye! ada sorang perempuan, sewaktu nak pergi bersalin, dia menaiki kereta honda civic utk ke hospital. oleh itu, dia menamakan anak perempuan nya yg lahir itu dgn nama ' Mardiana Civic'.
Anak kedua nya pulak, dia ke hospital dengan menaiki Nissan Sunny, oleh itu anak lelaki keduanya di namakan Mohd Sunny..

Aku tersenyum sendiri...macam ni punya mak pun ada kat Malaysia nih...
kenapa ler tak letak nama elok2 pada anak2????? itu ler keindahan kehidupan di dunia nih..
macam-macam ada!

44 : only in Pakistan








kalau nak tengok real benda2 ni, kena pi pakistan lah yea!
selamat menjamu mata...bg jangan menngantuk..layannn


27.4.09

43 : mujur tak kena sondol

suatu hari. dlm minggu lepas. dlm perjalanan balik dr kerja. ada segerombolan, mat-mat nepal naik basikal. hampir penuh separuh jln dgn mereka. punya ler geram. oleh kerana nak mengelak dia org, kereta aku terlanggar lubang, dalam pulak lubang tu. mujur tak de apa2.
ikut kan hati aku..mau aje aku sondol mereka tu semua..

harap2 ada ler mat2 nepal yg baca blog aku nih ha he ho....ahaks!
dan semoga dia orang ni semua berubah. jgn buat jalan raya kat M'sia ni macam jln raya kat tmpt dia org..nanti free2 kena sondol..masuk kubur terus!

24.4.09

42 : siapa kalah?

Piala FA..malam ni..


vs

siapa menang?

siapa kalah?

berapa trak polis terbalik? ? ngeh ngeh ngeh

41 : Tag dr FIZAN

Here’s a chance to see how well you really know your husband.
Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.
The real challenge is to send it to your husband to seehow right you really are.

He’s sitting in front of the TV, what is on the screen? Berita, 999, cerita ganaz2

You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?- Dia tak bape suka sayur or salad..ulam2 tu ble ler skit2

What’s one food he doesn’t like? western food..

You go out to eat and have a drink. What does he order? Teh tarik

Where did he go to high school? Sekolah dia tak bape tinggi, rendah aje..kat kelantan..yg ni mmg aku tk bape pasti namanya..

What size shoes does he wear? 7

What is his favorite type of sandwich? dia tak suka sandwich

What would this person eat every day if he could? Nasi

What is his favorite cereal? Oh no..no

What would he never wear?- dia tak kisah..even kain batik sy pun dia hentam kadang2

What is his favorite sports team?- MU

Who did he vote for?- saya tau tp tak nak kasi tau ahaks!

Who is his best friend?- ramai lah

What is something you do that he wishes you wouldn’t do?- aku asyik beli tdg aje..dia suruh aku kurangkan beli tdg..katanya, cuba beli benda lain plak.

What is his heritage?- melayu klate

What is his favorite colour?- merah, hitam putih

...What is his habit? - hisap rokok ler

What is he proud off?- isterinya terchenta..

Lastly, do you think he will read this?- am not to sure..kah kih koh

40: cuba tengok sape yg kena tag tuh!

1) anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang jngan tipu2 ek x suke

ha..ini ler wallpaper yg aku tengah guna skrg..pc kat umah

2) bgtau nape anda suke wallpaper anda ituhh...

aku tak kisah wall paper apa pun..ni keje anak2 aku..tiap2 hari dia org asik tukau2

3) tag 10 people...

julietchun, mugiwara, bro_mie, kak yong

(cukup ler 4 org mangsa ek!)

23.4.09

39: jom jalan jalan

'Indoor' beach in German


3




22.4.09

38: plse read

just want to share...sharing is caring...


Credit/Debit Card at Petrol Pump

Beware of using credit card to refill the petrol.

Just got to know about this case through a friend that this thing actually happened to one of his co-workers. She used her credit/debit card to purchse gas at the pump (like most of us do).

She received her receipt like normal. However, when she checked her statement, there were 2 $50 charges added in addition to her purchase. Upon investigation, she found out that because she did not press the 'CLEAR' button on the pump, the employee inside the store was able to use her card to purchase his/her own gas! To keep this from happening, after you get your receipt, you must press the 'CLEAR' button or your information will be stored until next customer insert their card.

Be sure to tell all your friends/family so that this doesn't happen to them!


21.4.09

37 : buruk tapi sedap

apa ler perasaan korang kalu tiba-tiba dihidangkan dengan cokodok bawang/udang sebegini rupa???? berselera tak agaknya?? kuang..kuang..kuang

36 : ada tak salah kat mana2

pada suatu hari, sedang aku melayan anak2 aku buat keje sekolah..tiba-tiba aku terdengar anak pompuan aku mengira..

satu, dua, tiga, empat, lima.............................sepuluh..

satu belas, dua belas, tiga belas, empat belas.......................smpi lah ke dua puluh...

korang rasa betul ke kiraan dia ni????? ada tak salah kat mana-mana?


(ini lah gambar budak nya yg pandai mengira itu..!)

18.4.09

35: balik kampung



Esok, Ahad Hari Keputeraan Sultan Perak...semoga sentiasa di bawah lindungan allah.

Yang best nya..MONDAY aku cuti ..yea..

oooo balik kampung..oooo balik kampung..ooo balik kampung...hati girang...

17.4.09

34 : nampak tak


Kalau di perhatikan betul-betul, ada sesuatu yang nampak macam pelik dalam gambar ni..

16.4.09

33 : Tag ~ Fizan/INTAN

Okay, here's the rule : Use Google Image to search the answers to the questions below. then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer. after that tag 7 people.



Your next birthday = July 4th


Place I do like to travel = Sabah & Sarawak

Favorite Place = Lumut

Favorite Food = Nasi impit kuah kacang


Favorite Thing = Tudung

My nickname = jelitaayu


A favorite color = red & pink


My Love = anak-anak ku


A Hobby = Shopping


Bad habit = malas basuh pinggan



Wish list = happy, sihat & sentiasa di lindungi allah...
Sekian...






15.4.09

32 : badan besar seluar kecik

smlm takde benda nak tengok kat tv..aku pun bercadang join dgn anak2 lelaki aku menonton astrosupersport. dia orang tengok wrestling...


ntah apa yg bebudak ni suka sangat tengok wrestling nih...bersungguh-sungguh duduk depan TV..

yang aku perasan..kenapa lah ek..badan mereka semua besar-besar tapi mereka pakai seluar semua kecik-kecik he he he

14.4.09

31 : underwater







underwater hotel di Dubai..bes kan?
kalau lah aku dpt ke sana.....oh..mungkin tidak..

13.4.09

30: selamat menjamu mata & minda




hanya sebagai renungan....

12.4.09

29 : UFO

semalam ada terdengar berita & juga 'cerita', ada UFO turun kat negeri Johor..

tak tau pulak akan kesahihan cerita nih...(rasa mcm tak nak percaya)

korang ada dengar tak? atau ada mana2 blogger dr Johor nak komen! sila kan..

(itu hanya lah gambar hiasan)

11.4.09

28: Lagu minggu ini

Negaraku,
Tanah Tumpah nya darah ku,
Rakyat hidup, bersatu & maju
Rahmat bahagia, Tuhan kurniakan,
Raja kita selamat bertakhta
Rahmat bahagia, Tuhan kurniakan...
Raja kita, Selamat Bertakhta..

agak2nya bila lah kali terakhir korang nyanyi lagu ni?

korang tau ke siapa penyanyi asal lagu ni?

best kan..

10.4.09

27: cepat di masak tak sedap di makan

korang pernah tak makan mee di bawah ni? dia kategori mee maggi ler jugak

oleh kerana aku cuti arini, tak de apa nak makan kat umah nih..
aku pun cuba ler masak mee nih....tp secara jujur aku kata kan..aku mmg tak menyukai nya..
kalu tengok kat iklan mcm ler sedap sangat yea!
mungkin jugak aku yg tak pandai nak masak nya he he he

9.4.09

26: hujan emas di negeri orang












korang sure pernah dengar pepatah ni kan
"hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri"
jangan le mintak hujan batu ye..korang tengok gamba2 di atas..tu hasil dari hujan ais batu..
kalu hujan batu kaluuuu....lagi turuk la..


8.4.09

25: Fair & Lovely


wajah baru Obama selepas menggunakan Fair & Lovely..
apa komen anda? tidak kah anda teruja utk mencuba Fair & Lovely??