30.10.09

184 : ahhhhh~

"malas nya nak keje, kan bes kalau dpt cuti lagi arini...haf day pun jadik ler"

"ahhh....banyaknya report nak kena buat...sape nak tolong"

"emmm....lebih baik aku relax dulu...........nak pi makan sat"


29.10.09

183 : alarm

pagi ini
pada tanggal 29hb Okt
aku...
terlambat bangun..
celik2 mata
hari dah cerah..
kelam kabut
terjun aje dari katil
mujur tak jatuh gedebummm
umpama nangka terlebih masak..
cepat2 terus berlari
ke bilik anak2 aku
maklum lah
minggu ni, minggu peperiksaan
takut tak sempat nak ke sekolah..
baru teringat nak check
hp..pasal alarm tak berbunyi pagi ni..
cissss...hampess
rupa nya bateri hp sudah out..
alhmdulillah~
semua masih sempat
ke destinasi masing2 pada waktu yg sepatutnya
cuma~
aku tak pasti
mereka sempat
mandi atau tidak
gosok gigi atau tak
pakai anu atau tak ????? ha ha ha
?
?
?
salam di angin lalu :P

28.10.09

182 : Siapa


Siapa.jpg
Originally uploaded by zita71

Siapa lah aku tanpa diri mu,

Siapa lah aku tanpa cinta mu..

Bagai insan hanyut di lautan sepi...

(tata..nak pi meeting sat...

27.10.09

181 : durian oh durian

dunia dah akhir zaman

korang pernah tengok tak, buah durian kat pangkal pokok

26.10.09

180 : utk dikongsi bersama

ini bukan lah kisah yang berlaku kepada diri SAYA. tetapi kisah yang saya dapat dari kiriman email oleh seseorang. sejauh mana kebenarannya wallahu'alam. utk pengetahuan, saya pun belum pernah menjejak kan kaki ke SHIN ini...

layan je lah ek..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

saja nak berkongsi pengalaman terbeli brush rambut BOAR/BABI HUTAN
masa i and my family busy shopping raya di SUBANG PARADE tiba-tiba tergerak hati nak ke SHIN
SHIN ni beauty shop and I pun beli brush rambut for my daughter tanpa remark or comment from the salesgirl KECUALI SENYUMAN


I pun seperti biasa percaya yang produk-produk yang dijual di SHIN maupun di SUBANG PARADE adalah halal kecuali kalau ada tanda TIDAK/NON HALAL


However and to our surprise brush yang kami beli tu diperbuat dari BOAR/ BABI HUTAN itupun selepas my daughter ternampak tulisan 100% BOAR di brush


Kami pergi balik ke SHIN jangan kata minta maaf the salesgirl/manager BUAT BODOH OR SEMEMANG NYER BODOH siap claimed BRUSH INI DIPERBUAT DARI BRISTLE INSTEAD OF BOAR/BABI HUTAN (?????), secondly KALAU TAK SUKA BOLEH EXCHANGE WITH OTHER PRODUCT and THRIDLY WANG ANDA TIDAK BOLEH DIKEMBALIKAN.




The issues sekarang bukan duit or tukar produk lain tapi kalau diperhatikan sekarang ni produk-produk yang tak halal ni main suka-suka jual tanpa tanda TIDAK/NON HALAL
Therefore I harap you guys hati-hati lah bila membeli sebab jangan jadi macam i TERTIPU and i rasa I AND AGAMA KITA SEKARANG SENANG-SENANG DIPERMAIN-MAINKAN


23.10.09

179 : saje je

tkde apa2
.
.
saje je
.
nak bagitau
.
.
arini akak coti haf day
.
.
nak balik kpg
ada kenduri arwah sikit, esok
.
.
korang keje elok2 ek
tata titi tutut

22.10.09

178 : meniaga

tadi tengahari
waktu makan
aku duk sembang2 ngan sorang kawan
sama se pejabat
dia ni 'ibu tunggal' ye..
ada 3 org anak
.
.
dia bercadang nak berenti keje
nak cuba berniaga
kata nya nak bukak restoran
.
.
aku kata lah kat dia
"dlm keadaan skrg, mcm tak sesuai nak mulakan perniagaan, memandangkan
dah terlalu ramai org meniaga..
tambahan pulak terus nak bukak restoran
perlukan modal yg agak besar juga..
aku takut meniaga setengah jalan...
pas tu tutup...modal lesap ntah ke mana
sayang je duit tu"
.
.
dia tak setuju
kata nya
" belum cuba, belum tahu.
selagi kita tak betul2 cuba..kita tak akan dpt tahu hasilnya..
untung sabut timbul, untung batu tenggelam"
.
.
betul jugak kan..
aku ni selalu fikir negative
korang jgn lah ikut kepala otak akak ni ye...
.
.
agak2nya klu akak benti keje
pastu meniaga....bukak restoran..
boleh laris tak? hahahahha
sendiri nak makan pun tk bape lalu
kah kih koh...
....
halllo..deiii.......mee goreng satu..
kopi satu..kurang manis punya..

21.10.09

177 : org tua

pagi tadi. encik asben bangun dari tido..
tunjuk muka jeles kat aku
.
.
terkejut gak aku
pe hal lah pulak nih..
pak cik sorang nih..
.
.
lepas korek punya korek rahsia...
rupa-rupanya dia mimpi mlm tadi
aku..
kawin lain, dengan orang tua
umur 70 tahun
pas tu gemuk pulak tu..
tapiiiii
kaya . katanya
.
.
hahahhahaha
apa lagi, gelak besar ler aku..
ada jugak orang kaya nak kat aku rupanya
kah kih koh...
meskipun dlm mimpi~
.
.
(tak sangka jugak ada org jeles kat aku ye!)

20.10.09

176 : apa pndpt korang

salam di angin lalu, dari kejauhan :P
.
.
arini ada masa terluang sikit, di pejabat.
jadi masa yg sesuai utk aku merayau-rayau ke blog2 yg tertentu.
banyak cerita serta pengalaman baru yg kita dapat,
hasil dari penjelajahan itu.
.
.
cuma, semenjak dua menjak ini,
banyak ntri yg menceritakan tentang blog mereka
yang menerima kutukan, cemuhan, makian, dan semua yg sewaktu dengan nya
lantas saya berfikir, kenapa & mengapa ini semua terjadi?
.
.
itu ada lah hak individu
selagi dia tak melanggar sesuatu yg salah...biarkan lah
setiap orang ada cara penyampaian tersendiri..
klu suka, kita baca..& terus baca isi blog tu smpi habis
klu tak suka..baca setengah jalan..tk menarik..STOP..jgn baca lagi.
kenapa mesti ada cacian, kutukan pada hasil penulisan orang lain?
.
.
tak baik lah kan..
kita berblog ni
utk tambah kan ilmu...tambahkan kenalan..erat kan silaturahim.
kenapa harus ada komen2 yang tak sedap di baca.
.
.
manusia ni mmg pelik ye..
.
.
tepuk dada tanya lah selera..
emmm...alahai..

19.10.09

175 : salam

salam
.
.
.

hai hai
.
.
.



bai bai

16.10.09

174 : 5


5 Perkara Yang Kita Mahukan

1:wajah yang cantik

2:duit yang banyak

3:kesihatan yang baik

4:anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita

5:tidur yang nenyak tanpa ganguan
.

senang jer untuk mendapatkannya hanya 15minit setiap hari.

sabda nabi saw

siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya
dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat

dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat

dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak
oleh itu
buatlah kelima-lima nya sehari semalam ~

15.10.09

173 : cuba la

di bawah ni salah satu cara utk berjimat cermat
tips bagi yang rajin menanam pokok2 bunga
saya lain...saya suka tanam rumput2...auwww
jangan buang topi keledar sekiranya ia sudah tidak boleh di pakai lagi
guna kan ia sebagai pasu bunga
tak payah susah2 nak ke kedai membeli pasu bunga..
ini cara moden barangkali..
cuba lah..



14.10.09

172: tiup


172 tiup.jpg
Originally uploaded by zita71

Ptg lepas keje aku terus ke tesco. Oleh kerana perut lapar, aku pn pekena mee tmyam.

Biasa la bila pekena mee yg tengah berasap sure kena tiup dulu sblm suap ke mulut.

Tiba2 aku nmpak satu adegan pelik, mak cik depan aku tengah makan ais kacang tapiii dia pn buat yg sama, tiup dulu ais kacang tu sblm suap ke mulut.

Aik...sejuk pn kena tiup gak ke?
(gambar tkde kena mengena dgn cerita ye, harap maaf!)

171: Motor baru


171. Motor baru.jpg
Originally uploaded by zita71
Moto baru encik asben. Skrg nmpaknya lebih suka gosok moto ni dr gosok aku huhuhu...

170 : iklan


pernah tak korang terjumpa iklan ni?
ubat apa ek? hahhahaha

13.10.09

169 : poco2




mesti korang pernah dengar tarian poco2 kan?
mungkin juga pernah menarikan nya..



tarian ini berasal dari Filipina
bukan nya dari Indonesia seperti yang kita sangka kan
tarian ini sebenarnya di tarikan oleh masyarakat KRISTIAN
ketika upacara sembahyang mingguan mereka
pergerakan tarian ini membentuk seperti SALIB


mungkin kita tak perasan
ini adalah salah satu cara musuh2 Islam
hendak memperdaya kita, kaum ISLAM
sama spt tarian YOGA
yang telah difatwakan HARAM
kerana menyerupai agama HINDU


setakat ini, tarian poco2 ini belum lagi difatwakan haram
marilah sama2 kita fikirkan dan
berdoa semoga
ada pihak2 yang akan mengkaji tarian poco2 ini secara terperinci..


sama2lah kita pikir pikir kan...


(sumber : email)

12.10.09

168 : xtvt ujung mggu

layan je lah....zassssssssss

ini gambar mak dugong..maaf ye, sekiranya menganggu emosi anda

bapak dugong



anak aku kat kolam renang..dunia tak hengat dah..


kekanda ku..jauh di mata, dekat di hati..



lepak di IKEA

sorry ek..gamba aku tkde sbb kena jadi camerawomen

10.10.09

167 : jambu batu jeruk

arini, aku ke bukit beruntung
dlm perjalanan, aku stop beli jambu batu jeruk
korang pernah makan tak...ada kaler merah & ijau
tak sedap langsung
langsung tkde rasa jeruk pun..
rasa air gula aje..
harga mahal, dua biji RM 10..
beruk...bukan jeruk...
(maaf...tkde gambar utk tatapan umum)

9.10.09

166 : sian

venue : kilang aku
aku : bos, nape masa Raya, gaji cepat
Deepavali ni, lambat pulak..sian kat budak2 India tu
bos : tak pe..dia orang hanya kaum minoriti kat sini.
aku : ?
sian kan..kan..kan.. tak adil betul

8.10.09

165 : Perasan atau perasaan

Perkara yang anda tak perasan atau saja tak berperasaan. .......


1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.


2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara


3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.


4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang walaupun dia tidak menyukai anda.


5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.


6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang


7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia


8. Anda seorang yang istimewa dan unik.


9. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan
sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi
sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat-laun anda akan memperolehinya.


10. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun,
caci & cela.

6.10.09

164 : Wanita~

Setiap Wanita itu Cantik...~
Allah S.W.T berfirman:


"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa.
Aku membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia;
namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."


"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan
anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya
dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya
dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang
suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu."


"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini
adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."


"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk
yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.

Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya,
tempat dimana cinta itu ada."

1.10.09

163 : aku & harini

today
aku busy
saya sibuk
chek tak senang
teman sibok bebenor wehhh
[ jumpa lagi ]