31.7.10

294 : sungguh aku

aku mau rehat
aku letih
aku mau senang-senangkan diri, hati, perasaan..

sebelum minggu depan muncul..
sungguh
stress aku ini.

27.7.10

293 : tercekik tulang

kisah ni berlaku beberapa mlm lepas
lokasinya, di atas katil semasa nak masuk tido..

pelakonya Amira. anak perempuan aku

" mak, Mira rasa sakit perut le". Amira

aku pun terus ambil minyak, dan sapu ke perut dia...

"macam mana rasa sakitnya Mira?". sambil tepuk2 kat perut dia. aku takut masuk angin ke haper

"rasa sakitnya macam tercekik tulang". Amira

???? jenuh jugak aku memikir
ada persamaan ke rasa sakit perut dgn tercekik tulang.

ahhh...bior ler. aku terus memicit perutnya smpi tertidur.
esoknya sakit belum hilang, terus tk jadi nak masuk pertandingan melukis. cancel.
aku pun lega sbb mmg malas nak pergi, sebnarnya.

bila bangun je..dia terus ke jamban..katanya ceret...............

emmm...
lepas tu sihat.

25.7.10

292 : Dini's contest



kali ini cerita contest plak. contest Dini's 4th giveaway.
aku dapat dr blog aida. simple je cara penyertaanya.

1) buat satu entry mngenai contest ini

2) tag 3 rakan

- LinDa
- Mak Su
-blu

3) tinggalkan link di blog Dini

24.7.10

291 : bertuah ke?

ini le lucky draw yg aku dpt di dinner mlm tadi
voucher Jusco RM 50. sungguh tak bertuah aku bukan?
org lain siap boleh dpt henpon, laptop, LCD tv..tp aku.....???
apa yg dpt aku beli dgn voucher RM50 ni agaknya?
emmmm....aku nak beli beras lah..dpt jugak dua paket kan?

22.7.10

290 : mimpi

malam tadi
aku bermimpi

dapat banyak hadiah..
hadiah yang cantik-cantik..

dalam mimpi tu aku bersama anak perempuan aku
dan juga seorang abang kandung aku...abg Ri.

yang peliknya..
aku berada di satu kawasan
yang di landa banjir..

banyak nya air....

emm....

20.7.10

289 : dinner

salam..

23hb ni aku ada dinner kat KL
company dinner

tapi

tema nya Pyjama
"pyjamas party"

hehehehe
apa yg harus aku pakai?

boleh ke aku pakai t-shirt and kain sarung aje???? spt kebiasaan ku di rumah

atau t-shirt and seluar pendek??? oh..no no no..

19.7.10

288: buah ini

ini projek hujung minggu lepas
aku balik ke kampung sebab nak makan buah ni...yeah..buah doyan
bukan semua org suka buah ni...ada yg alah pada bau nya yg teramatlah kuat
tp aku suka..setakat suka makan..
tkde ler suka giler-giler..tk dpt smpi meroyan plak
ini buah durian pusaka peninggalan arwah mak pak daku...
buahnya sikit..yg nak makan nya ramai..
tp alhamdulillah...dpt jugak makannnnnnnnnnnnn

14.7.10

287 : sungguh aku emosi hari ini

hari ni diri terasa sungguh emosi
asyik nak merajuk jerk..
ntah ler nape..

rasa mcm tk happy
esok pulak nak travel..ish.

13.7.10

286 : cedera

smlm kucing aku, kiko
mendpt kecederaan..tp bukanlah kritikal
hanya cedera ringan...
tp cukup ler buat aku panik..

tak tau sbb apa, mungkin juga pergaduhan sesama spesis..

tp skrg, alhamdulillah
sudah nampak lega skit

aku baru dpt message
dia senang lena tidor skrg ni
dalam jamban, umah aku :)

9.7.10

285 : salam Jumaat

Adakalanya,
hati terasa ingin bersendiri,
mengelamun tepi jendela,
melayani perasaan,
memanjakan diri, sambil santai2...
jauh dari rutin seharian........
tetapi,
oleh kerana terlalu banyak tuntutan
yang perlu di laksanakan setiap hari,
Adakalanya,
kita lupa tanggungjawab itu,
tanggunjawab pada diri sendiri...
Semuanya ini adalah pengorbanan!


5.7.10

284 : hilang

hari Jumaat, telefon anak sulung aku hilang
katanya letak atas meja di ruang tamu
kesan pecah masuk haram tk ada
duit aku letak dlm almari baju juga hilang
mujur jumlah nya tk banyak

aku syak, kawan-kawan dia yg datang ke rumah...kebas segala-galanya
tp tak baik nak syak wasangka, tanpa bukti yang nyata.


aku redho...