28.1.11

389 : bila bos marah marah~

bila bos marah marah tk tentu pasal...
apa tindakan korang?

? duduk diam aje mcm tkde apa yang berlaku
? buat muka bodo jerk...
? menjawab balik, demi menegakkan kebenaran
? menyorok dlm jamban
? menyorok dlm setor
?
?
?
aku???
?
?
aku cabut half day ler jawab nya & buat je kerja dr rumah..
bernas tak idea aku???
itu yang nak aku lakukan hari ini..

27.1.11

388 : suami orang

salam semua
apa khabar?

harini nak saje nak cerita
kisah orang kita ngan minah2 indon..

setiap kali, bila lepas waktu kerja
aku mesti singgah ke sebuah kedai runcit nih..
sama barisan dgn kedai runcit nih...ada ler asrama minah2 indon
biasa ler..dia org ni mmg suka tinggal kat rumah-rumah kedai kan..
company dia orng yang sewa kan..

cuma yang aku terasa hati..
ye..hati aku jd begitu sensitif
bila lihat tiap-tiap petang
ada sesaje..jntan-jantan malaysia yang duk bergesel-gesel ngan minah ni semua..
sakit mata tengok..
kebanyakkan jantan yg aku tengok..bukan nya muda lagi
semua nya dah tua-tua bangka..(aku teka..jantan tu semua sah sah suami orang..
getik aku tengok..

riso pun ada..
suami kita, kat belakang ntah macam mana agaknya..
bukan boleh percaya 100% pun..betui dak?

ish..udah ler tu
malas nak citer dah..
ish..ter emo le plak

berdoa aje lah...mintak di jauhkan dr musibah sebegini..Amin~

22.1.11

387 : kucing kurap

dua tiga hari lepas
ada seekor kucing datang ke rumah aku
rasanya ada manusia yg tk bertanggung jawab..buang kat rumah aku..
kucing nya jinak..asal bulunya mesti cantik
tapi skrg, sayang nya..leher nya sudah ada kurap, atau kudis, luka-luka
nampak sungguh dahsyat & hodoh
geli melihatnya..
tu le pasal, aku rasa, tuan kucing ni..buang dia..

oleh kerana ada rasa belas kasihan, aku pun berilah dia makanan
sehari dua kali aje okeh...lebih-lebih, tk larat lah..

sian kan..kucing kurap lah katakan..

mcm tu juga manusia agaknya
masa cantik..jelita..semua suka
tapi bila dah tua, hodoh, berkurap pulak poketnya..
semua org tak suka..
cuma tk boleh nak di campak atau di buang..
di simpan saje bagai Quran buruk :(

hehehehe...morale of the story..??? ntah aku pun tatau..

17.1.11

386 : nak fb

smlm aku tak ke mana2
sebelah siang nya aku just berfb...makan...bertenet balik
sebelah mlm aje aku pi tengok wayang..

sedang aku berfb smlm..
tiba-tiba..

"mak..tolong buatkan fb untuk Mira.."

"(terlopong aje aku)"

sabor je lah..

baru 6 tahun udah pandai nak berfb
mujur dia tak mintak nak kawen ke haper...
naya..

12.1.11

385 : sibuk, letih..semua ada..

dah lama sangat tak apdet blog. masa rasa tak berapa nak cukup semenjak sekolah di buka.
kerja di pejabat pun macam tak nak habis-habis. selesai dua, datang lagi yang baru empat...emmmm..bila ler nak selesai nya ntah..penat sgt rasanya dlm bulan ni..



walau apa pun, aku tetap bersyukur sebab semuanya berjalan dgn lancar. Mira pun dah selamat ke darjah satu. Segala urusan pengangkutan, orang yg nak mengasuh dia lepas sekolah, semua nya dah selesai. Memang bersyukur sgt...baru lega rasa hati.
Tahun ni tiga-tiga anak aku dah bersekolah. Belanja pun semakin bertambah. Urusan pembelian buku pun tak habis2. Setiap hari ada saje buku tambahan yg perlu di beli....pokai betul rasanya bulan nih...sampai kena korek tabung ayam ler nampak nya huhuhuhu...!
ok lah nak keje dulu...daa....

6.1.11

384 : status

blog yang sudah bersawang..