25.8.11

421 : SeLaMaT HaRi RaYa




Selamat Hari Raya kepada semua yang singgah di blog ini

hati-hati di jalanraya kepada yang pulang ke kampung

ingatlah orang tersayang


~Maaf Zahir Batin~

seandainya ada ntri-ntri yang kurang menyenangkan



9.8.11

420 : dah lama

dah lama rasa tk gelak besor besor
sampai boleh keluar ayor mata...

tiba2 terasa rindu pulak suasana mcm tu..

hidup semakin hambar..

4.8.11

419 : Golden Churn Creamy Butter’

JAKIM, JAIS sah mentega dari New Zealand tidak halal



[BH] KUCHING: Kekeliruan mengenai status mentega ‘Golden Churn Creamy Butter’ terjawab semalam, apabila Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) turut mengesahkan ia tidak halal kerana mengandungi DNA babi.
Sebelum ini orang ramai keliru apabila JAKIM dalam surat bertarikh 30 Jun lalu kepada pembuat mentega itu mengesahkan mentega jenis itu tidak mengandungi DNA babi, sedangkan Majlis Islam Sarawak dalam kenyataan pada 28 Julai lalu, mengesahkan ia haram kerana mengandungi DNA babi.
Mesyuarat bagi membincangkan status mentega ‘Golden Churn Creamy Butter’ itu berlangsung di sini petang semalam dan disertai beberapa agensi berkaitan mengesahkan ia haram kerana mengandungi DNA babi..











Note : ini email yang aku terima, sejauh mana kebenaran nya..wallahu'alam. BErhati-hatilah bila nak beli kuih raya ye..[pesanan utk diri sendiri juga]




1.8.11

418 : Cer Pen bulan Julai

Asmkm..dah lama sangat tak bersiaran di blog ku ini. Sejak akhir2 ni busy ler plak..keje di pejabat bertimbun. Di rumah pulak tk berkesempatan nak pegang komputer, sbb 24 jam do konker oleh anak2ku...hehehe




Harini nak tulis cer-pen aje. Korang mesti tau kan..cerpen itu adalah singkatan dari cerita pendek. Harini I nak tulis cerita ringkas di sepanjang bulan July.




2-3 July - kami geng2 TSY..(beerkenalan menerusi internet pada mulanya), mengadakan gedering bagi tahun 2011 di Sg Klah, Perak. Kami telah menyewa sebuah home stay berhampiran dengan felda besout, dekat jugak dengan Sg Klah hot spring. Bes juga...tapi ramai yang tak dpt turut serta di dalam gedering ini. Meski pun kami hanya berkenalan menerusi internet pada mula nya..tapi hubungan kami semakin erat & rapat seumpama..adik beradik..adik kakak...begitu lah adanya..




Sebelah petang kami bermandi manda di Sg Klah..tp cuaca hujan renyai2 pd seblah ptgnya. Sebelah malam pula kami ada kan bbq yg serba ringkas..tp besh..




Di bawah ni di antara gambar2 kami di sana....ada byk lagi, tp cukup lah 2, 3 keping ni..










cuba teka...kaki siapa ini???


4 July - adalah hari kelahiran ku yang ke-40. Aku rasa sgt bersyukur kerana telah bernafas di bumi allah ini selama 40 tahun sudaaaa...sgt2 bersyukur di atas nikmat yang telah dikurniakan nya selama ini..




Pada hari yang sama juga..kucing kesayangan keluarga kami telah melahirkan anak sulung nya. Tapiiiiiii...sedih sungguh, hingga ke hari ini kami sekeluarga masih belum dpt melihat anaknya..tak tau berapa ekor pun sebabbbbbbbbb dia telah beranak di atas bumbung rumah aku. Dah 2x asben cuba panjat dan mencari, tapi gagal...hampir sebulan sudaaa....




aku bersama dgn kak p5 bersama adiah harijadi darinya...


9 July - Perhimpuan Bersih...aku berada di tengah-tengah. AKu tak pakai baju kuning juga tidak memakai baju Merah. Doa aku cuma..bumi Malaysia ini akan terus aman damai & di jauhkan dari bala bencana.




11 July - terima call dari kawan lama. cerita ceriti...sedih jugak..ada sesuatu telah berlaku pd rumahtangga nya, tapi mujur ler dapat di selamatkan...amin.




15 July - Kenduri arwah di rumah Abang Sulung aku..aku panggil dia Yob..org Perak ler katakan...




Cukup dulu sampai di sini...kita sambung lain bulan ok




Selamat Berpuasa..