22.9.12

485 : smooth mineral foundation AV

(gambo pinjam pakcik gugel)

Owh! kali ini nak bagitau...I baru saje beli foundation mcm kat atas tu - AVON Smooth Minerals Foundation.  Tersangat lah bestnya..saya beri 4.5 bintang dari 5.  Bila pakai terasa muka jadi gebu..mudah di sapu, terus melekat di muka..hish..tk tau lah nak cakap macam mana.  Tapi hakikatnya tersangatlah BEST okey..harga pun sangat2 berpatutan..bawah RM50..murah ler tu.  Kolor yang sy guna 'beige ochre'.  Kaler ni memang sesuai ngan kulit muka saya..terasa macam..nak stick to this foundation saje, takmo tuko tuko dah..Caya tak?

18.9.12

484 : betiks

mari..mari..siapa mau betik..istimewa
betik yang comey lote...hasil titik peluh..en asben..







16.9.12

483 : sambutan Hari M'sia

Slmt Hari Malaysia..kpd semua bloggers

Ini gambar aku ambil semasa jalan2 sempena sambutan hari Malaysia di Ipoh.  Pada mula nya mmg tiada rancangan nak pergi pun sbb hujan.  Tp selepas hujan berhenti, akhirnya daku & asben pergi jugak ronda ronda kat Dataran Ipoh.

Pameran 1 Malaysia di adakan.  Di mana pameran hasil kerja tangan setiap bangsa ada dipamerkan.  Bangsa Cina, India, Melayu & termasuk juga hasil kerja tangan orang asli.

Gambar di bawah ni diambil di rumah orang asli.  Byk hasil kerja tangan org asli di pamerkan, juga dijual. Harga mmg boleh tahan..smpi tak tahan...hahahah
Aku just jalan2..tkde beli apa-apa pun..hajat tu nak tengok konsert Amy Search & Ella..tp lambat sgt start.kaki pun dah penat berjalan, akhirnya..balik jer..tk jadik tengok konsert pun..





aku pun dah sama rupa org asli juga..sungguh selekeh, siap pakai selipar jepun lagi tu..mujur je tk nampak kaki..wakakaka



 tabung yang di buat dari buluh..diukir..ditulis 'visit perak 2012'

hasil kerja tgn org asli utk hiasan..kebanyakan nya di buat dari buluh, rotan & kayu

15.9.12

482 : Kerja OS & Raya

Asmkm..
Agak dah lama juga tak update blog.  dua minggu lepas sibuk sikit dgn kerja-kerja di pejabat.  oleh kerana kerja yg byk belum siap, maka, mood nak memblog juga terbang..nak berjalan melawat blog kawan2 juga tk bisa..insya-allah, ada masa..akan sy singgah


hari khamis & jumaat lepas kena kerja o.stesen. tak ler jauh mana pun, KL aje.  2 jam perjalanan dr Ipoh tp still..kena panggil o.stesen jugak kan..

biasanya kalu kena kerja di KL, aku akan stay kat hotel2 murahan di Mid Valley nun..biasanya tinggal kat Boulevard Hotel, tapi kali ini aku cuba stay kat Cititel pulak..last trip masa bulan puasa pun aku tinggal di Cititel.  Lepas tu terus rasa mcm suka jer tinggal kat situ, sebab 1) hotel tu lebih murah, superior room cuma RM243++ (termasuk tax).  2) sebab bilik yg agak kecik, so tahap ketakutan pun kecik lah jugak. maklum ler tinggal sesorang dlm bilik hotel, adalah sesuatu yg paling tidak seronok.

13hb tu habis kerja agak cepat, dlm pukul 6.30 dah sampai otel. lepas solat asar, terus jejalan di Mid Valley mall.  Emmm..sesorang, macam tk berapa syahdu nak sopping.  Jusco atau Aeon la nih...ada offer, jangan tk membeli, aku just beli sehelai t shirt..murah RM20 jer.  Pastu singgah Watson, (gedung kesukaan ku)..akhirnya nun, spt gambar di atas aku terbeli..Silky Girl makeup remover (sbb terlupa bawak), feminin wash (ini pun sbb tak bawa jugak),  ZA mascara long..(ini sebab saje terbeli) & Eyeliner Silky Girl (ini pun sengaja beli)..masa tu Watson ada sales..harga semua barang ni..tk sampai pun RM 60...murah kan.



ini gambar hadiah.  bukan hadiah, tapi pemberian dari sorang kawan. tu yg syok bila turun kerja kat KL, ada saje hadiah yg kengkawan beri.  orang KL ni best2 yea..murah hati.  Ada jer buah tangan utk aku..aku suka..semua pemberian orang aku suka, harap2 ikhlas dari mereka yea..yg ini dari Chok Mei Li..(HR, KL)


haaa..yang ini gambar lemang & rendang.  raya dah abis tapi masih ada lagi yang buat kenduri raya.  Hari ini sebenarnya ada Majlis Hari Raya PIBG sekolah anak perempuan daku.  Mulanya malas pergi, tapi terpaksa..anak perempuan ku nak jugak pergi, so................terpaksa lah.  Tapi ternyata tak rugi, makanan sedap2 belaka.  Alhamdulillah..ini peberet, tu pasal tangkap gambar dia jer..makanan lain..tak ada gambar.......sibuk makan, terlupa lah..hik3x

ok...cukup dulu..tggu cerita lain.di entri entri akan datang..wassalam~



8.9.12

481 : Hada Labo Arbutin cleanser

yes..pembersih muka clinique daku baru jer abis.  rasa mcm tak nak beli lagi sbb tak sesuai kot. dah ler harga agak mahal, macam langsung tidak memberi kesan, dah hampir 2 bulan daku gunakan.

so, harini hasil jalan jalan di watson akhirnya aku pun terbeli ini Hada Labo Arbutin cleanser.  kebetulan ada offer, harga selepas 10% disc cuma RM22.90. so aku rembat ler..

muka daku ni mmg jenis bermasalah, semua minat sgt nak duduk kat kulit muka daku..dari muda jerawat..smpi la nih pun masih ada lagi saki bakinya.  lepas tu..jeragat pun nak tumpang sekaki juga.  aku tak tau, skin care set apa yang sesuai..redho jer lah kan anugerah allah..(cewah..ayat terpaksa ke ni???)

google pun masih tk dpt jawapan..masih tk dpt skin care set yg bagus & betul2 sesuai ngan kulit muka nih..org lain sesuai..aku tak sesuai..mmg pelik..

buat masa ni..mmg tengah cuba Hada Labo Arbutin set..katanya boleh kurangkan dark spot.  
tggu, nanti selepas 3 bulan guna..aku buat review lagi ek..

2.9.12

480 : jalan2 di hari merdeKa



Daku ternampak kereta ni di malam menyambut Kemerdekaan...mmg meriah..baru betul2 rakyat M'sia


Di bawah ini pula adalah gambar kenangan Me & My Sista..jalan2 sewaktu cuti 31 Ogos..