28.12.12

504 : jom berenang

ok nak cerita XTVT arini 28.12.12. bawa anak perempuan daku mandi kolam, berenang kat Kompleks Renang MBI

  ini tiket masuk. utk hari Isnin-Jumaat; kanak-kanak bawah 14 thn RM 0.50 shj, manakala dewasa pulak RM1.00.  berbeza untuk hari Sabtu, Ahad & Public Holiday, kanak-kanak RM1.00 dan utk org dewasa RM2.00.  tu pasal aku suka pergi hari biasa biasa gitu..tiket murah nak oiiii...

amira mandi kat kolam renang tp pakaian dia macam mandi kat tali air shj. hahaha..kat sini tak kisah, pakaian mandi tidak wajib..pakai suar apa pun boleh terjun, tp jangan ler pakai kain sarung pulak..kang kembung macam pelampung.

 amira ajak 2 org kawan dia ikut sekali. seronok ler dia org bermandi manda.  utk pegetahuan korang, kolam renang ni bersebelahan dengan Stadium Perak yang di bina dlm tahun 1997. 


 macam-macam ada di jual di sana. ada pelampung, bola, pistol air..dll. harga pun tkde lah mahal mana..ok ler utk budak-budak meRabak kan poket mak pak dia org. bola mcm hijau tu RM5 sebiji. aku dah pun terbeli tadi..
 pada masa yg sama ada sekumpulan pelatih BOMBA sedang membuat latihan terjun. aku sekadar tengok dari jauh aje..ramai woooo...menjerit jerit dia org kena lompat tinggi tu..

ok lah..layan gambar je lah ek..sayonara!

27.12.12

503 : gambar! gambar! gambar~

biar gambar yang berbicara. gambar di ambil pada 23.12.2012

 pemandangan sawah padi yang menghijau
 sawah padi terbentang luas. gambar di ambil di seberang Perak..ketika itu kami on de way ke Bukit Beruntung
masih terpegun melihat kehijauan sawah padi
anugerah allah yg maha kuasa..sungguh aman, sungguh damai terasa bile melihat pemandangan sebegini permai 

gambar aku dan dia
 aeon a.k.a JJ baru di buka di bandar sitiawan..eh..bandar ke?

cantik suasana yang penuh dgn warna merah..warna kegemaran ku 

 berposing maut di hadapan Xmas tree..
 sesudah puas berposing kami menjamu selera di chicken rice shop..mmg sedap makan ketika itu sbb perut mmg lapar
mee kari di chicken rice shop. kami semua makan nasi ayam kecuali en asben ku. dia memilih menu ini..mee kari. sib baik sedap..dia tk habis makan..aku rembat baki nya..see..tk cukup dgn nasi aku masih boleh makan mee ini lagi, macam mana tak gebussss!!!

hahahhaa...jangan muntah ye..tengok gambar2 ni semua..adios!!!

20.12.12

502 : apa ada di tangan ku

assmkm..acara meRabak kan poket seterusnya. cantik tak..gelang tu?..of cos cantik kan..korang tk nak puji pun tak apa..biar I masuk bakul and angkat sendiri wakaka..

tapi..abaikan lah tangan si pemakai yang gebus & tembam itu..korang just focus pd gelang tu saje ok..

haaa..actually itu gelang dr AVON..bukan mahal pun..saje jer nak tayang kat korang...riak benar ye! ampun
saje je suka-suka. tkde niat yg tersurat & tersirat..RM10 jer tu..kawan lelong..hahaha

15.12.12

501 : ini cerita mascara

asmkm...ini cerita mascara. nak share dgn pembaca.  tips ni pun sy dapat dari AVON. mungkin ada yang dah tahu & mungkin ada yg belum tahu. bagi sesiapa yang dah tau..tengok saje eh!

tips penggunaan maskara yang betul:
1- gunakan pelentik bulu mata sebelum menyapu maskara..tak guna pun tak apa. mungkin bulu mata anda sudah cukup lentik..original gitu..

2- sapu secara pantas
     Pastikan sapuan dilakukan berulangkali secara pantas sebelum lapisan pertama kering agar ia tidak bergumpal.  kalau bergumpal nampak seperti comot

3- Jangan mengepam!
    mengepam mascara keluar masuk dari tiub membolehkan udara masuk dan mengeringkan maskara secepat mungkin..cukup dengan sekali celup shj

4- Pastikan ia kering
    tunggu sehingga 5 saat agar maskara anda kering sebelum mengerdip mata.  Ini penting ye..supaya tiada kesan comot di bawah mata sekaligus menyebabkan kawasan bawah mata comot.



ini ada maskara terbaru keluaran AVON..kempen bermula dari 1-15 Januari 2013

Kehebatan:
-> 15x ganda lebih lebat
-> mengandungi kolagen terhidro, protein gandum dan panthenol
-> berus Helix..pertama keluaran Avon
->kekal sehingga 14 jam
->kalis air &
->tidak bergumpal

berus di reka khas secara zig zag utk mencapai bulu mata di penjuru, memanjang, melentik dan melebat dgn hanya satu aplikasi mudah. (3 in 1). tak perlu menggunakan 2 atau 3 jenis maskara berlainan spt yg saya amalkan skrg

ok, kalau rasa teringin nak meraBak kan duit anda..boleh jer beli dari saya atau dapatkan di mana-mana butik AVON..nak pinjam no akaun pun boleh.  sy tak kisah, yg penting bulu mata kita sama-sama lentik..okeh!

order boleh email sy :  zizie71@yahoo.com
harga hanya RM 21.90 (tidak termasuk kos pengeposan)
terdapat dalam dua kaler : black & brown black

sy bukan nak berniaga ye..kepada yg minta tlg belikan..sy boleh tolong.  nak beli sendiri pun ok..terserah lah..
sy juga bukan duta avon..tk dpt apa-apa komisyen pun..cuma barang baik..tak salah nak dikongsi bersama

7.12.12

500 : smooth minerals product..apa ek????

Yess, entri yang ke-500 (eleh..baru lima ratus..



yes..smooth minerals eyeliner dari AVON. (biasa ada 3 kaler yg aku tau, indigo, onyxx, brown)

cerita meraBak kan poket kali ini..tp yang ini murah saje RM5.90, katalog offer bertarikh 6-31 Disember.  Banyak barangan offer..mungkin nak habiskan stok agaknya...tk kisah lah.

Tapi, ingat, hanya beli barang yang perlu sahaja..

Eyeliner ni best sbb dia amat lembut masa kita apply kat mata..cuma nya jenis cam gini susah nak asah.  Dia tak akan mudah diasah jika menggunakan sharpener biasa.(yg anak kita guna asah pensel tu)....dia kena asah menggunakan sharpener spesel,, haaa..macam kat bawah tu..



tapi skrg AVON dah lama tak keluar kan sharpener ni.  Siapa yang ada pun stok dulu-dulu boleh ler guna, tapi masih tajam tau..mmg superb la..

Kalau ler ada orang2 syarikat AVON baca blog aku ni..sila lah bawakan ke Mgt.dia org.....keluarkan semula sharpener ni..'atas permintaan ramai'

Mimpi lah..tkde sape pun nak baca blog raBak aku nih..hahahah!

Ini blog syiok sendiri nama nya!!!  wakakaka

4.12.12

499 : tudung bawal instant..bukan adijuma punyer hokey..

21 november-bawal instant

ahlan wasahlan..ini lah tudung baru yang ku beli melalui online dzazcollections.com. (servis sgt gedevas gedevussss..pantas, order arini kul 4..esok dah terima by poslaju, salute eh..)

tudung bawal instant.  nama je tudung bawal tapi kain nya agak keras tk selembut bawal yg dulu-dulu tu.  tapi awning nya senang je membentuk.  tdg ni udah di jait kekal berupa macam dlm gambar tu.  just sarungkan & lipat sebelah tepi..pin. siap

harga RM 25 hengget ajer....

jadik ler..acara meraBak kan poket buat kali ini..




3.12.12

498 : sesuatu yang PERCUMA..telah ku terima


yes..assalam
bertemu kembali di arena pemblog kan raBak! (ada ke bahse mcm tu..lantak ler)

korang tau apa dlm gambar tu? of course kan...Samsung Galaxy S3.

nak citer sket, ni tepon baru I..
I saje yang baru pakai tepon ni, org lain dah basi pun kan...kan..kan..
nasib baik lah I dapat company yang baik hati mcm ni...menyedekahkan telepon ni pada I..terima kasih lah & bersyukur sesangat. kerna sudi memberi kepada staff miskin mcm aku ni..nak harap aku bli dengan duit sendiri..tkde kot..setelah kan dpt free..rembat je la..at least entry kali ini..tidak meraBak kan poket enbeg aku..yes!!!

malangnya..telepon ini hanya menerima micro SIM, sedangkan, sim card yang aku guna itu..besar gedabak, almaklum ler...berkurun dulu punya. langsung tk sesuai. maka, terhegeh-hegeh lah aku terpaksa pergi ke pasaraya MAXIS utk menukar kan nya..

(gambar hasil curian dari gugel, mintak halal eh)

dah cuba potong tapi masih tak ngam jugak...sebab Sim Card yang aku guna tu sangat sangat zaman dahulu..kalau mini Sim, boleh ler potong..and insert saje..emmmm..sedikit kekecewaan di situ..

tak pe lah..mmg di mana-mana ada masalah..& kita memang tak boleh lari dari masalah..(nmpak macam lari dari topik pulak)



2.12.12

497 : BB cream..flawless giler! nak tau brand apa..jom...

Cyber White Brilliant Cells Extra Intensive BB Creme SPF35/PA+++ (5ml)Cyber White Brilliant Cells Extra Intensive BB Creme SPF35/PA+++
ha..nak buat review pasal BB cream yang ini.  tak payah cerita banyak pasal apa itu BB cream lah ek..satu dunia dah tau apa fungsi & kebaikkan BB cream.

I baru seminggu guna BB cream yang ini..Estee Lauder punya..
vah..vah..vah..flawless giler..memang tahan lama..muka nampak fresh..betul, i cakap lu..tp harga tak berapa nak murah lah..

memang best pakai..i bagi rating                  9.5/9.8..ok tak? yang 0.3 tak ok tu sebab harga dia mahal. bila fikir pasal harga mmg terasa rugi membeli....

ada jugak BB cream brand lain yang bagus, mcm Dr.G, Simplisiti..dll..

lepas sapu dia kat muka, tak pakai bedak pun dah ok..
kalau masa tu kita terasa malas tahap kucen nak beranak, memang elok sgt..press je BB cream ni dari tiub dia..sapu, and dah boleh keluar bekerja or bersantai-santai..

tp, mungkin kesan tk sama pada semua kulit
kulit sy ni jenis yang paling byk masalah pun still resultnya ok
so, pd mereka yg kulit mmg dah ok bak telur di kupas tu,...rasanya lagi lah flawlesssssssssss.