23.5.13

520 : 1805-19052013 ~ trip to CH

ini semua gambar kami trip ke Cameron Highlands (CH).  Daku sekeluarga pergi dengan anak-anak buah serta kakak ku sekeluarga.


gambar di atas sewaktu kami nak balik dah. so tak lepaskan peluang utk posing hebat di depan apartment 

ini pun kira posing maut daku ngan anak2 buah..nmpk sgt kegedikan kami..just for fun.
ini semua yang join the trip..kecuali cameraman tk masuk lam gambar..my anak sulung 

ini kat ladang teh..atas bukit..tinggi wei..5x benti baru sampai ke puncak..tapi time turun senang sikit, tak la letih bebeno.  tengok la kekecohan kami mengalahkan rombongan cik kiah..but..happening..really

posing kami seumpama model terkenal..wakakaka..penuh gaya masing-masing. kami memang kaki gambar..suka sgt bergambar

 waktu lunch...makan tk hengat..ini ler famili ku terchenta..my asben and my 3 kids
tengok la..gambar gonggok tu..saiz XL tau..besar. geli tengok nya. bukan sayur, bunga aje yg idup subur di CH..see....ulat gonggok pun sihat subur besar gedabak..
ini anak sulung daku dgn sepupu (anak buah daku ler tu - yg fomfuan)

ok lah. apa-apa pun kami mmg enjoy pada haritu. kami stay kat Desa Anthurium..apartment.
Cuma RM250 tp sgt sesuai utk kelaurga besar mcm ni..nice.  ada tiga bilik yg agak besar..hall + kitchen yg sungguh menarik..will re-visit ..ngeeee

519 : sopping online ke offline




lama dah tak berblog...almaklum lah..sibuk nak pilihanraya aritu...terus tkde masa nak update
bukan sibuk nak jadi wakil rakyat...takde cita cita pun nak masuk politik ni sumer...sibuk baca
fb..macam macam kes ko..emmm..u know i know cukup lah..namun tetap tak berUBAH kan..



sejak akhir2 ni macam terasa banyak sangat buang duit utk sopping mende mende yang tak berfaedah..ntah ler kenapa..di antaranya tengok ler list kat bawah ni..senarai tdg yang telah ku beli. kebanyakkan nya online pulak tu..aku rasa amat buruk sekali...pembaziran yg ketara.  emmm..bila la nak insaf

harga setiap tdg sengaja aku tak letak..di atas sebab-sebab peribadi..wakakakaka...perasan beno stetment gitu..macam ler mahal...hikhik.

Year 2013


Shawl half moon 23-Mar offline

Fareeda 22-Mar Online

tribal - imann 04-Apr Online

FAREEDA 19-Apr Online

Fareeda 22-Apr Online

Tdg MIZA 22-Apr Rumah

Tdg Izuraibah 25-Apr Online

Tdg FAREEDA 27-Apr Online

Tdg IZU 28-Apr Online

Fareeda Ombak Rindu 03-May Online

Tdg izu tribal layer 10-May Online

tdg ikiranz 11-May Online

tdg izu 16-May Online

Tdg Fareeda - sweetcorn 23-May Online


selain itu aku ada beli 2 helai skirt mcm kat bawah ni..tapi dari lain-lain seller, brand pun lain lah jugak kan..
tapi sayang nya ada selai tu, kualiti kurang, tak sepadan dengan harga..menyesal jer beli..itu la keburukan bila beli online.  tapi masalah nya aku ni suka sesangat beli online sbb macam tak terasa duit tu keluar..kalau beli offline nmpk byk duit berkeping keping keluar..sayangkan..


ada lagi 2 helai baju kurung for Raya on de way..dah order tapi belum sampai, maybe nex week..lalalala.
awal nya buat persiapan Raya ye..persiapan puasa takde ke? ngeh..ngeh..!


Clarie Colour Block Maxi Skirt - Grey/Black

ok lah..sekian..laporan meRabakkan poket utk kali ni..tata~
Selamat Hari Wesak & Selamat Bercuti