13.3.19

597: Apa kaitan cerita blood donation dgn VitaLea



Hai..


Lain macam pulak tajuk entry kali ini ye..Panjang, udah macam tajuk drama pukul 7 pulak..eheeehe


Ok lah..kita terus lah kepada cerita kita,


Minggu dulu tempat kerja akak adalah buat Program Menderma Darah.  Kakitangan dari Hospital Raja Perempuan Bainun Ipoh datang ke kilang untuk menjayakan program ini.


Dari 47 penyertaan hanya 27 saja yang layak ke peringkat akhir..cewahhh..macam pertandingan le pulak..


Makna nya dari seramai yang memberi nama untuk menderma darah, hanya 27 orang saja yang layak menderma.  Tahu sebab apa?


Haaa...tu la nak cerita ni..


Setengah dari mereka tak dapat menderma kerana sebab-sebab tertentu, dan diantaranya ialah bacaan HB rendah, iaitu di bawah 12.5.
Hanya mereka yang mempunyai bacaan HB melebihi 12.5 sahaja dibenarkan menderma.


Kesian le pulak..ramai yang sedih sebab dah berniat nak menderma, tup tup sekali tak boleh.  Frust tu dik non..sedih dalam hati..tak siapa tahu..hanya Allah yang tahu..


Oleh itu, adik kakak...mari sini baca ini cerita..kisah Vitalea #Shaklee yang dapat membantu menaikkan bacaan HB darah.  Terutamanya bagi mereka yang hamil


Tapi semua ni ikhtiar kita saje, segala-galanya dengan izin yang Maha Kuasa..kita usaha dan kemudian bertawakal lah..


In shaa Allah kalau konsisten amalkan Vitalea, bacaan HB akan naik. 
Nak lagi best, tambah pulak dengan Vitamin C & BComplex…


Ok lah..Kalau ada masa, baca lah testimoni2 kat bawah ni..


Gambar tu pulak, gambar kawan-kawan yang berjaya menderma darah..


Sebelum tu, nak bagitau..kalau nak beli produk Shaklee..meh roger akak ye


www.whatsaap.my/60125150082Shaklee



 


No comments:

600: Garlic Complex

Salam Sejahtera, Nampak tak gambar kat bawah tu..yessss Garlic Complex Shaklee Harini kakak nak cerita pasal Garlic Complex ni Rama...