17.10.14

564 : konvo anak buah

ini kisah 12hb Oktober 2014, @ UIAM..Majlis Konvokesyen anak buah..
kami sengaja pergi meraikan..sambil2 niat nak ronda ronda KL..cuaca panas terik..huh..manusia pun punya la ramai..
 


sengaja mengabadikan beberapa gambar kenangan semasa di sana.  banyak lagi gambar2 lain..tp terlebih vogue vogeh togeh..harus disimpan hanya utk tatapan peribadi..adios!!

13.10.14

563 : free sample from Sephora

hi..bertemu kembali...kali ni nak cerita pasal sample yang aku dpt 'free'. tengok gambar tu..
ini lah sampel yang aku dapat semasa aku beli barang dari www.zalora.com.my
sebenarnya aku beli dress..tapi entah mcm mana dapat plak sampel ni..terima kasih Zalora.  daku terus setia bersama mu..membeli secara online, mudah & ringkas. 
 
1. cc cream
2. make up remover
3. glitter eye shadow mini
4. day cream
5. breath spray (yang ini aku beli)

7.10.14

562 : macam2 kisah

 ini luncheon MICCI yang berlangsung 24hb Sept. 2014 di Impiana Hotel. Ramai jugak yang datang pada masa tu.  Tapi sayang seribu sekali sayang..makanan nya tak sedap langsung..hampesss...maka kami pulang dengan kelaparan..
 Di antara tetamu VIP masa luncheon tu. Rafidah Aziz...ish..tak tau ler apa gelaran dia..Datin la kot..Datin Sri Rafidah Aziz??? hihihi...tak peka langsung aku ni,..mahap lah ye.  Dia nampak slim sekarang. Org banyak duit kan..tak nampak tua pun..maintain jer dia..
 Ini plak majlis berinai suka-suki sbelum Hari Raya Haji...cantik tak? RM5 je tu..
ini plak kisah hari raya Qurban yang baru lalu.  tahun ni macam kurang meriah sikit. lembu pun tak banyak yang 'terkorban' di area aku nih...kurang dari 10 ekor.  dapat la jgk daging sekilo dua.  ada plak jiran yang buat qurban..dapat la lagi sekilo.  tu gamba kepala lembu. semua orang tak nak..nak buang aje..so, encik asben ambik..korek semua daging di sekitar..dpt banyak la jugak...emmmm...naik muak le plak asyik makan daging jer.  semalam baru abis sup tulang..arini takmo dah masak daging..sambung plak bulan depan kot..bior dia keras beku lam petiais tu..

Raya tahun ni pecah rekod sebab tak balik kpg mana-mana pun. Beraya di rumah sendiri.  Daku masak rendang + lemang segera. Lemang beli 2 batang jer..mehei bebeno, skrg hdup kena berjimat cermat..hikhik.  Raya kedua kakak datang umah, bawah nasi impit + rendang ayam kampung. nyum..nyum...agenda makan sesaje kan..mana tak gebus..hahahha