25.7.16

578 : RAYA family gedering 2016

Peristiwa indah ni berlaku semalam, 24 July 2016.  Ini lah kesempatan utk kami sekeluarga berkumpul ramai-ramai.  Jumlah kehadiran adalah seramai 56 shj.  Patut nya ada ramai lagi, tapi ada perkara2 yg tk dapat dielakkan, maka dia org tidak dpt menjoinkan diri.  Mungkin di lain kali, lain tahun.

Walau apa pun, kami rasa sgt happening.  Jarang sekali dapat berkumpul begini dlm satu masa.
Alhamdulillah..happy sesangat.
Sayang nya emak & bapak kami dah tak ada...semoga roh mereka aman di sana, juga arwah seorang kakak kami..Al-Fatihah buat mereka..




 Ini semua yg menjayakan majlis..



 Ini semua abang kakak, tkde adik..

 Malam sebelum tu kami ber bbq. Ringkas2 aje..bakar sosej, udang, ayam, jagung.  Sambil makan, sambil gelak ketawa.  Sebelum tu hujan turun, mujur lah berhenti..

 Makan dan makan..

 Ini adalah simple door gift.  Di sponsor oleh abang&kakak ipar sulung

Ini semua gambar anak2 buah + anak menantu..tak semua tu..ada lagi, yg tak dpt balik. Kalau tidak lagi ramai..

15.7.16

577 : Raya oh Raya (2016)

Cukup le satu ni gambar Raya 2016 ye..!

19.5.16

576: Rombongan Cik Kiah ke Kolumpo

Owh kawan2, ini pulak gambar2 kejadian 14May2016.
Ikut rombongan cik kiah bawak anak anak sekolah ke KL
Kami singgah di Muzium, Tmn Burung, Aquaria KLCC dan yang paling best utk cik kiah mcm aku ni, kami singgah di KWC. Kenanga Wholesale Centre.  Best koo...tudung murah2...borong la, apa lagik..




575: Majlis Kenduri Kawen anak buah

OK, post kali ini gambar2 di sekitar majlis kenduri kawen anak buah ku Nor Fazlinda Zainuddin.
Dia orang ni anak yatim piatu, so makcik2 kena lah berusaha lebih sikit bila ada kenduri mcm ni.
Yang penting happening sampai pening..




 Ini majlis resepsi di sebelah pihak lelaki, di Kepong KL
Kami memilih tema 'hijau'..ku lihat hijauuuu


 tu..gambar aku kat celah celah..

Mahadzir Lokman pun dtg..

574: Majlis pertunangan BeLLa

Yang ini pulak kejadian 1May2016.
Majlis Pertunangan anak sulung kekandaku, Nazri Hasan.
Bella, anak sulung kekandaku ini telah melangsungkan ikatan pertunangan dengan jejaka pilihan hati.
Yang ini memang pilihan hati Bella, bukan mcm drama2 tu ye..pilihan keluarga, mula2 tak suka lepas tu gila meroyan suker..wakakkaa! drama_sangat!


 Teruknya muka aku..tengok la muka pengantin tu, sikit punya comey ke..aku?? comot ada lah


Ini gambar pengantin lama..yang akan menyambut ulangtahun perkahwinan ke-21 pada 27May2016 nanti

573: TSY Gedering

Assalam,
Dah lama benar blog ini tak berupdate, mcm2 masalah yg menyebabkan ianya tak berupdate lama.

Gambar2 di bawah adalah kejadian yang berlaku pada 30Jan2016.  TSY Gedering kali ke-5.  Kali ini kami decide nak buat di Tok Janggut Homstay Taiping.  Not bad, meskipun agak sederhana tapi meriah.  Cukup lah ianya menjadi suatu memori manis buat kami.


 Tanpa di sedari dah hamper 7 tahun kami berkenalan. Bermula hanya di alam cyber, lantas terus membibitkan rasa-rasa pertalian sahabat yang ikrab.  Tak sangka..

 Gedering kali ini kami memilih tema baju biru bertudung pink.  Baju ni kami tempah khas utk gendering kali ini.  Salah seorang dari kami yang berusaha gigih merealisasikan baju-t biru ini..


Ini lah kami yang sempat hadir utk gendering kalini.  Ada ramai lagi members, tapi tak dpt join.  Apa2 pun, memang best lah..
Semoga persahabatan kami kekal hingga akhir hayat..