1.6.15

572 : Holiday 30-31 May

Assalam~
Ini kisah kami bercuti di Marina Cove Resort Lumut pada 30-31 May 2015.
Tarikh ni jugak ada Pesta Laut Pangkor di Dataran Lumut. Tapi kami tak pergi pun ke sana. Marina Cove ni terletak di kawasan Teluk Batik.  Kami sewa apartment di situ.
 
 
 
Ini gambar kami ambil dekat balcony. Sebenarnya pemandandan kat belakang tu laut..tp faktor cahaya menyebabkan tk nampak



Ini kat luar Marina..dah standby nak balik sangat masa ni..barang semua dah masuk kereta 


 Ini gambar sebelum menuju ke lif nak turun..sempat lagi tu ber wefie..hikhik
 

 Gambar kenangan kami di Marina Cove ..gemuk nya daku.  Kasut sama merah tu...
 
 Ini gambar encik asben..belakang tu view pool kat bawah apartment. Kolam kecik jer..ramai juga yg bermandi manda masa tu..daku main kat kolam anak-anak jer..tu jer yg berani..auwww

Hari Sabtu petang tu kami mandi manda kat waterpark nya. Ingat kan dapatla free masuk sebab kita stay kat resort dia, rupanya tak..hanya dpt 50% diskaun aje.  Bes jugak mandi kat waterpark nya..tp sharp kul 7pm semua off..semua air hujan stop..tkde gambar semasa kat water park tu sbb semua basah..mcm mana nak snap gambar.
 
 Final photoshoot kat signboard Marina Cove. Udah rasa cam bangla pun ada..sebab signboard ni kat tepi jalan masuk..hahaha
 
 
Ok..sekian saje update kali ni.  Keseluruhan nya aku tak recommend kan tempat ni..harga mahal tp apartment tak se best yang disangka kan..mau kasi berapa bintang yea??? dua bintang saje **
 
Syukur,..semua selamat..dan kami tetap gembira dengan percutian ini..yg penting kita dpt berkumpul sekeluarga..ada yang dah balik, so, xde dlm gambar ini..

 
Ini satu lagi gambar tercicir..cantik view kat belakang tu..saje je nak tunjuk.hihi



13.5.15

571 : Majlis Pertunangan ke-2

Hi Love,
Ini cerita orang bertunang 3hb May lepas.  Kisahnya..saat yang ditunggu-tunggu tapi apakan daya, daku tak dapat nak meraikan nya..kenapa???
Sebabnya ter clash dgn trip ke Langkawi daku tu..emm...
 
Ini la org yang nunang nya...anak buah ku..
semoga cepat2 naik pelaminnya..jgn nunang lama2
 
Ini gambar adik beradik dia org..tp yang kenit tu bukan la..anak saudara pengantin tu


 Lagi gambar adik-beradik dia org.  Mak pak dia orang ni dah tkde..mujur la yang sulung tu abang..dia lah harapan bangsa..kihkih

8.5.15

570: Trip to Langkawi

Assalam..
 
Ini kisah 1hb May 2015, aku mengikuti rombongan cik kiah ke Pulau Langkawi.  Masya-allah, punya la ramai orang masa tu..kat jeti nak tunggu feri, penuh dengan umat manusia..macam ulat taik..betul..
lain kali jangan la pilih tarikh yang cantik PH mcm ni..ish..ish..
 
ini gambar motel kami. Motel Seri Mutiara.  Keadaan motel cukup cantik, layanan juga memuaskan, overall..service mmg tip top.  Cuma nya, tempat ni agak jauh sikit ke dalam..meskipun masih di sekitar pekan Kuah..kira dekat jugak la dgn HIG..Idaman Suri jauh sikit. 
 
 Ni waktu pagi..dihadapan motel masing2.  Bersiap-siap nak round the Langkawi Island
sambil shopping mopping..hikhik
 
 duduk sekejap di depal motel..ada taman mini..tmpt santai yg best. Tambah best klu pergi dgn geng geng yang kaki sembang..memang tak hengat lah ye..
 


 motel ni dua tingkat. Kalau tak silap, ada hampir 40 bilik semuanya..
 
kat Pantai Pasir Hitam..
 

anak perempuan aku..bergambar kat Rumah Kedah, di perkarangan Makam Mahsuri
 Ini pandangan hadapan Rumah Kedah
 
 Telaga Mahsuri..konon nya tempat Mahsuri mandi manda zaman dahulu..belakang tu dipenuhi dengan sawah padi..tak tau la siapa yg punya sawah ye..yang pasti bukan Mahsuri punya ye..
 

ok..sekian.  Memang best. Memang seronok bercuti di Pulau Langkawi..rasa nak datang lagi.  Langkawi juga syurga membeli belah..utk org perempuan..jom jom pegi lagi.
 


569: Santai petang

 
Assalam..
ini cerita hari Rabu, semasa PH - pertabalan sultan perak, Sultan Nazrin yang cute tu..kihkih
saje je, aku keluar bersantai santai
berdua duaan je pun..anak2 tak ikut
waktu tu dah petang..lepas pukul 6 dah rasanya
Gunung Lang ni tutup pukul 7.30 ptg..waktu kami sampai..gerai-gerai yang menjual disitu dah berkemas-kemas nak tutup..

 
hasil tangkapan gambar berdua duaan..
ingat nak naik bot, tak sempat dah..dah nak malam..

27.4.15

568 : Hansaegee.com

Assalam,
Dah lama tak singgah sini..rumah sendiri jarang singgah, rumah orang rajin plak ye..
 
Ok kali ni nak tunjuk barang yang kita baru beli..kat bawah nun..
bukan nak buat produk review ye, sebab belum cuba.  Tapi base on testimoni yang sy baca dari gugel..produk ni memang de bes kebabommm..muka jadi ala-ala korean korang..tak teringin ke??
ala..muka yg dah kerepot mot mot mcm sy ni..mana mungkin...saje je nak beli since loose powder memang da abis. sebelum ni pakai Revlon..ok juga..saje nak tukor brand lain pulak.
 
 

barang ni di beli secara online di www.hansaegee.com.my.  order, bayar n dapat la barang nya. kalau tak bayar, barang pun tk dapat la...kan..kan..
packaging nya ok ..cantik..menarik tertarik..
 

 
ini wajah sponge dia..kecik kiut miut jer..harap span dapat tahan lama ye.  tak suka pada produk yang kualiti span tk bagus. baru pakai beberapa bulan dah hancus..sememeh jerk..
 
yang paling bes lagi dapat pen free..dah le daku ni memang pengumpul pen..alangkah besnya dpt pen free mcm ni..like 10x hansaegee nature..TQ!
 
daku dah usha website ni berulang kali..produk tk berapa banyak, cuma ianya produk dari mineral base..sihat untuk kulit kerana tekstur yang halus
banyak lagi yang nak daku beli lepas ni, lisptik, lipgloss, two way cake, blusher..ahh...mana nak cari fulus. ha..tu belum foundation dia lagi..emm..emm..org pompuan, cmni la..tak abis2 nak membazir. pakai bedak sejuk je sudah lah..


19.3.15

567 : FMM Dinner




sebenarnya ini cerita 6hb Februari 2015.  FMM Dinner di Riverfront Hotel.  Kilang kami member dengan FMM ni, so, setiap tahun Company akan hantar beberapa orang untuk menghadiri makan malam macam ni.

Best nya..tk le best sangat.  Entertainment ada la sikit2..tu pun bukan penyanyi terkenal mereka jemput..org biasa2 aje.  Yang penting kami dpt get togeder..ok la kan.

Lucky Draw pun ada.  Setiap tahun aku pergi dinner, nasib tk pernah menyebelahi..jarang benar aku dapat cabutan bertuah.  Tapi kali ini aku dpt hamper dari Ngan Yin..kalau korang tahu jenama ni..mesti lah korang boleh agak apa aku dpt..Hamper yang penuh berisi kacang sekacang kacangnya. Berbulan makan kacang...ooppssss..tak lah..aku sedekahkan ke sana sini..sharing is caring kannn...

Tapi sayang..tkde gambar hamper tu..besar juga..not bad..jadik la..rejeki kacang tahun ni..

Adios~ Assalamualaikum!