8.5.15

570: Trip to Langkawi

Assalam..
 
Ini kisah 1hb May 2015, aku mengikuti rombongan cik kiah ke Pulau Langkawi.  Masya-allah, punya la ramai orang masa tu..kat jeti nak tunggu feri, penuh dengan umat manusia..macam ulat taik..betul..
lain kali jangan la pilih tarikh yang cantik PH mcm ni..ish..ish..
 
ini gambar motel kami. Motel Seri Mutiara.  Keadaan motel cukup cantik, layanan juga memuaskan, overall..service mmg tip top.  Cuma nya, tempat ni agak jauh sikit ke dalam..meskipun masih di sekitar pekan Kuah..kira dekat jugak la dgn HIG..Idaman Suri jauh sikit. 
 
 Ni waktu pagi..dihadapan motel masing2.  Bersiap-siap nak round the Langkawi Island
sambil shopping mopping..hikhik
 
 duduk sekejap di depal motel..ada taman mini..tmpt santai yg best. Tambah best klu pergi dgn geng geng yang kaki sembang..memang tak hengat lah ye..
 


 motel ni dua tingkat. Kalau tak silap, ada hampir 40 bilik semuanya..
 
kat Pantai Pasir Hitam..
 

anak perempuan aku..bergambar kat Rumah Kedah, di perkarangan Makam Mahsuri
 Ini pandangan hadapan Rumah Kedah
 
 Telaga Mahsuri..konon nya tempat Mahsuri mandi manda zaman dahulu..belakang tu dipenuhi dengan sawah padi..tak tau la siapa yg punya sawah ye..yang pasti bukan Mahsuri punya ye..
 

ok..sekian.  Memang best. Memang seronok bercuti di Pulau Langkawi..rasa nak datang lagi.  Langkawi juga syurga membeli belah..utk org perempuan..jom jom pegi lagi.
 


3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

fadzilah said...

Assalamualaikum...

tak naik cabble car ke?

Rozita said...

hari yang nak naik tu..cuaca hujan. cable car tak jalan