15.6.11

414 : 18sx

auwww....mesti korang terkejut bila tengok tajuk ntri kali ini kan? 18SX..ganazzzz bunyi nya, padahal, sumpah........tajuk tu langsung tkde kena mengena dgn ntri pun hahahhahah, ampun:

sebenarnya harini aku nak cerita pasal menu, macam kat gambar di bawah ini. Menu ikan singgang ni aku copet dari blog Mat Gebu. Blog masakan yg terunggul & terbest, pada aku la...



Resipinya sungguh simple, senang je nak masak, tp hasilnya superb..sedap tau..korang boleh cuba sendiri. kalau korang nak resipi sepenuh nya, boleh tengok kat sini --> Mat Gebu

aku malas nak taip lah..letih jari jemari.


Resipi sebenar Mat Gebu, guna ikan senangin tapi aku tukar dengan ikan kembung yg agak besar sikit. Sebabnya, aku tak boleh cari ikan senangin ni..tak kenal pun ye jugak, dah lupa rupa mana ikan nih...Dia juga ada letak cili hijau, tapi aku just letak cili merah (sbb nak jimat kos :)). Resipi sebenar, guna kiub ayam MAGGI tapi aku guna kiub ayam KNORR......itu saje perbezaan nya. Yang lain-lain semua aku ikut bulat2 dari resipi tu...

korang cuba lah...

lagi satu...



ini ada lah teman setia di dapur ketika aku masak semalam. (sila abaikan pinggan mangkuk yang bersepah2 itu ok?)












No comments: