27.11.12

495 : cosmoderm spot treatment creme

assalam...

yeay..nak cerita barang baru yang I beli online last week.  cosmoderm spot treatment creme/krim rawatan jeragat. produk ni khusus untuk mereka yg ada kesan jeragat, seperti muka I. 

produk ni belum tau lagi tahap keberkesanan nya sebab baru saje guna dlm seminggu gitu.  hanya sapu kan ke tempat yg berjeragat atau tompok hitam.  guna 2x sehari, malam & pagi.  pakai seperti biasa selepas toner dan moisturizer.

selepas beberapa hari menggunakan produk ini, muka terasa pedih, mungkin kesan hakisan pada tapak jeragat tersebut. see...kesan hakisan..udah macam apa saje kan..dasat benau..sian muka ku..

yang best nya produk cosmoderm ini adalah 100% halal.  kena percaya tau, jangan was was pulak.  yang kedua, harga juga sangat berpatutan..compare dgn produk2 lain..kualiti, not bad..

spot treatment creme ini hanya RM37++ (tak ingat harga sebenar, lebih kurang la tu ek...)

kandungan nya, bearberry, liquorice dan kojic acid yang dapat mengawal pengeluaran melanin di muka.  selain itu ia juga mengandungi Vitamin C untuk mencerahkan kulit dan melindungi dari pancaran UV.  Manakala Vitamin A  pula untuk pembaharuan kulit serta meningkatkan kesegaran.

6 comments:

Nurhayati said...

blom ada jeragat lg
kalau ada bole cuba :)

eyndayusoff said...

Kat farmasi ada ke? Eynda guna Dalacin-T... review macam bagus jugak :-)

Rozita said...

Yati..dpt kulit cantik, bertuah ler badan.

eynda..dah google dalacin T, tp masih kurang jelas. ini 1st time dengar..anyway, jeragat mmg susah nak dihilangkan..sob..sob :(

Rozita said...

Yati..dpt kulit cantik, bertuah ler badan.

eynda..dah google dalacin T, tp masih kurang jelas. ini 1st time dengar..anyway, jeragat mmg susah nak dihilangkan..sob..sob :(

Anonymous said...

eynda..dalacin t bukan utk jerawat ke

MarukoPinky said...

Kalau saya guna produk ni utk cerahkan muka boleh tak?
Sya takde jeragat