29.8.12

479 : Lanvin for her

ini lah EDP perfume yang baru daku beli semalam.  kebetulan masa raya haritu perfume lama daku dah habis.  sebelum ni biasa pakai CK, oleh kerana kawan kawan kata Lanvin for her ni best, so aku pun try la..tapi yang kawan aku rekemen, Lanvin pepel kaler.  aku pandai pandai pegi beli yang ini, Limited Edition punya..huh..menyesal korang, bau tak semerbak mana pun..mcm tak pakai minyak wangi jerk..

Aku bagi rating 2/5

So,..kesimpulan nya..JANGAN BELI okeh!

27.8.12

478: sepeTang di Gng Lang

sepetang di Gunung Lang..

kami mengediks gediks di sana.









 posing atas bot
 sekitar tmpt menunggu bot, ramai jugaa..org..pengantin pun ada utk sesi fotografi..tp tkde ler aku ambik gmbr dia org..
 percaya ke ini drebar bot nya??
penuh bot dgn penumpang..sian pakcik tu terpaksa berdiri

25.8.12

477 : haDiah SyaWaL

hadiah SyawaL dari Kekanda ku
Zainon Hassan

Terima Kasih.

Tidak akan daku mensia-siakan pemberian mu ini~




23.8.12

476: Syawal 2012

Biar gambar bercerita.........



hajat hati nak tangkap gambar pelita panjut..nampak tak?

ini gambar kekasih hati

ini gambar tuan empunya blog di pagi raya

menziarahi pusara ayah bonda



bergambar di luar perkarangan kubur d pagi raya

raya sakan...makan..
raya ke-2 di kota bharu kelantan..terperangkap di dlm kesesakan jalan raya

berbuka puasa akhir..semasa dlm perjalanan balik kpg, sitiawan..berbuka mekdi saje

 raya ke-3, di kelantan Darul Naim..YB buat rumah terbuka utk ahli keluarganya + penduduk kampung



16.8.12

475 : sampul $$ raya



ini sampul $$ raya ku

isi dalam berapa???

adalah rahsia~

14.8.12

474 : RAYA

Assalam..

Harini kerja kurang di pejabat, jadi ada lah masa utk blogwalking.  Byk blog yang bercerita pasal Raya, Gantung Kad Raya, e-Kad Raya, dan lain-lain lagi yg berkaitan RAYA. 

Jadi saya pun nak ambil kesempatan jugak nak bercerita pasal Raya.  Raya dah tak lama lagi menjelang tiba...

Setiap tahun kami sekeluarga menyambut raya dalam serba sederhana.  Bak kata orang belanja ikut saiz poket lah yea..kalau poket saiz S tak kan nak beli baju raya sampai 5 pasang.  Pengsan..Tak sanggup ler pulak nak mencari personal loan khas hanya utk belanja raya.  Saya tau ada orang yang berbuat demikian..sungguh tak berhemah lah.  Pembaziran tu..

Raya adalah hari untuk bergembira bersama sanak keluarga, sahabat handai & jiran tetangga juga sebagai meraikan kejayaan kita telah berpuasa selama sebulan.  Setelah berterawih selama sebulan..jd tak salah kita bergembira meraikan nya dengan makan ketupat, lemang & rendang..yang penting jgn lah smpi membazir

Tapi hari raya skrg & dulu jauh berbeza..raya dulu..kita saling kunjung mengunjung ke rumah jiran tetangga..suka-suka hati aje..TAPI skrg..kalau tk ada jemputan 'open house' sorry la..mmg orang tk dtg menziarah ke rumah kita, beraya..bezakan..???

Ish..malas lah nak bercerita lagi.  Hari Raya saya dah kurang meriah sebab MAKAPAK saya dah tak ada, MERTUA pun dah tak ada..so,...kurang lah sedikit meriah nya berhari raya..Tapi..tk apa lah..RAYA tetap RAYA..

Akhir sekali;

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN,

kepada semua bloggers!!


12.8.12

473 : aksi kuCing

tengahari tadi jalan2 ke kedai pet.  nama kedai nya pun PETTY..huh..mcm2 binatang peliharaan ada jual kat sana

 tapi yang ini menarik minat ku..sungguh manja..kita dekat dgn dia..dia boleh usik2 kita..geram btul
yg ini juga..syhdu je muka dia.  sian..sbb terkurung dlm sangkar..

tapi...bila ku tengok harga..mak ai..tu dia..ribu riban..mana ler mmpu nak beli.  siap ada easy payment lagi. bayar installment gitu..

haahahhaah...bela yang ini pun cukup lah. FREE jer.  tk perlu bereasy payment bagai..
ni pun ok dah..hik3x

6.8.12

472 : tart


raya jauh lagi

tapi tart nenas dah abis sebekas...

tart beli kat Tesco RM 10.90

rasa.ok ler, lebih sedap dr aku buat

hikhik

4.8.12

471 : lip glos SG


yes..baru balik dr sopping.  nampak watson ada sale, terus singgah jap
akhirnya rembat lip gloss silky girl tu
RM14.90 after less
kaler Raspberry.
bes lip gloss nih, tahan lama

3.8.12

470 : 3 biji


pemberian seseorang dr singapore

dan, ini lah juga yg menjadi juadah sahur aku smlm

di cititel mid valley

1.8.12

469 : $$ raya


Duit Baru

Duit Raya

Sudah tiba

tunggu raya saje...

korang ada???