15.11.13

548 : Cuti sekolah bermula

yeayyyy!! arini last sekolah..

ish..ish..apsal aku plak yang happy, mcm la aku masih budak sekolah or cikgu cikgi. aku kan pekerja kilang je..apsal kau happy hari skolah last..?.nahas betul..
 
sampai lupa nak bagi salam kat blog readers..Assalam..
 
sebagai sorang mak pun sebenarnya seronok bila cuti sekolah panjang cenggini.  tak le kelam kabut pagi-pagi lagi. bila time cuti gini terasa macam ada le sikit masa terluang waktu subuh.  selalu bangun kul 6am boleh lah lewatkan sikit..smpi 6.15 gitu.  tkde la lewat sgt, nanti tak sempat plak nak solat subuh..lain cerita jadiknya.
 
arini last persekolahan bagi tahun 2013. pejam celik pejam celik udah setahun berlalu.  sungguh pantas masa bergerak kan..umur akan meningkat setahun lagi tahun hadapan.  semakin hampir juga dengan hari kematian kita...adush..serems neyh...
 
masa cuti sekolah panjang ni la mak pak nak tarik napas lega..tk perlu hantar ambik anak ke sekolah..pendek kata..relax la sikit kan..cuma nya tak lama lagi nak kena keluar duit pulak bila sesi 2014 nak bermula..
 
cikgu cikgi pun mesti best bila cuti dah bermula kan...orang kawen pun ramai gak cuti-cuti cenggini..gantung periuk lah kita..duk makan nasi org kawen tiap minggu.
 
kepada yang berkemampuan jangan lupa bawa anak2 makan angin..tk mmpu luar negara, dalam negara pun ok juga.  negara kita pun tak kurang juga indah nya..cuma kadar penjenayah jer yg agak menyeramkan..doa lah byk2 semoga kita selamat..ye dak?
tengok betapa happy nya dia org bila dh nak cuti...gambo aku curi kat gugel..minta izin ye!
 
cheers!!
 
Happy Holiday to school children and cikgu cikgis...

No comments: