17.9.14

561 : 2015 PH Perak State


Public Holidays for the year 2015 will be as follows:-
(for PERAK only)

 

NEW YEAR’S DAY                                         1        JANUARY       THURSDAY
 

BIRTHDAY OF PROPHET                              3        JANUARY        SATURDAY
MUHAMMAD (SAW) 

THAIPUSAM                                                  3          FEBRUARY     TUESDAY


CHINESE NEW YEAR                                     19      FEBRUARY     THURSDAY
                                                                          20      FEBRUARY     FRIDAY 

WORKERS’ DAY                                            1         MAY                  FRIDAY 

WESAK DAY                                                  3          MAY                 SUNDAY 

BIRTHDAY OF HM THE YANG                       6        JUNE                SATURDAY
DIPERTUAN AGONG 

NUZUL AL-QURAN                                         4        JULY                 SATURDAY 

HARI RAYA PUASA *                                     17      JULY                 FRIDAY
                                                                        18       JULY                 SATURDAY 

MERDEKA  DAY                                            31       AUGUST           MONDAY 

MALAYSIA DAY                                             16      SEPTEMBER    WEDNESDAY 

HARI RAYA HAJI                                           24      SEPTEMBER    THURSDAY 

AWAL MUHARAM                                          14      OCTOBER        WEDNESDAY 

DEEPAVALI*                                                  10       NOVEMBER     TUESDAY 

BIRTHDAY OF SULTAN OF PERAK               27    NOVEMBER     FRIDAY
(FOR PERAK ONLY) 

BIRTHDAY OF PROPHET                              24      DECEMBER     THURSDAY
MUHAMMAD (SAW)       

CHRISTMAS DAY                                           25      DECEMBER     FRIDAY


############################
 
Aku menulis lagi di blog ini buat kesekian kali nya.  Pagi ni aku menyemak cuti-cuti tahun 2015. wow!! banyak juga..dalam tahun 2015 Negeri Perak ada 17 hari cuti umum atau Public Holiday. Itu belum lagi dicampur dengan cuti tahunan kita ye..kihkih...banyak kan..rehat tapi gaji jalan..itu yang bes?
 
Gunakanlah cuti yang diberikan ini sebaik mungkin. Untuk waktu-waktu kecemasan atau rancang lah percutian bersama keluarga. Ini semua adalah benefit atau kemudahan yang majikan berikan setiap tahun kepada pekerja-pekerjanya. So, kita sebagai pekerja ni, seharusnya menghargai sebaik mungkin akan apa kebaikkan yang kita dapat. Yang penting jangan di salah gunakan...
 
Tahun ini ada sedikit perubahan pada cuti di Negeri Perak ni..iaitu Cuti Sultan Perak, selalunya dalam bulan April tapi sekarang Perak dah bertukar Sultan, so tarikh yang baru adalah dalam bulan November.
 
Apa-apa pun Selamat bercuti..

2 comments:

julietchun said...

sila rancang perjalanan anda :D

mimizuzuhaha said...

Selamat bercuti dan selamat hari raya aidiladha =)