7.2.13

512 : Tips itu ini begitu begini!

Nak share beberapa tips yang saya dapat dari email.  Sharing is caring kan..

1) Jawab telefon dengan telinga kiri (sian telinga kanan kan

2) Jangan makan ubat dgn air sejuk peti ais tu..guna air suam suam kuku kata org tua-tua

3) Jangan mengambil makanan berat selepas pukul 5pm. Maknanya kalau nak ambil dinner, hanya makan makanan yang ringan..kapas ke sponge. Kertas ke..jangan nasi tau..batu pun jangan..

4) Minum air banyak-banyak di waktu pagi dan sedikit-sedikit di waktu petang

5) Masa yang baik utk tidur ada lah dari 10 malam hingga 4 subuh. Jangan tidur sampai 12 tengahari..sungguh-sungguh tidak baik hokey

6) Jangan terus baring selepas memakan apa-apa ubat.  Supplement ok kot..Takde plak cakap kat email tu..

7) Kalau bateri henfon korang dah nak abis..tinggal cam satu bar gitu..jangan answer call sebab kesan radiasi nya adalah 1000 kali ...emmm..

Sekian..Selamat Tahun Baru Cina..untuk org Cina saje..

No comments: