26.2.13

515 : jodoh pertemuan itu di tentukan oleh Nya..

harini terbaca dalam metro..akhirnya che Ta a.k.a Rozita Che Wan..(sama ngan nama kita..tawww) membuat pengumuman akan berkahwin dgn Zain Saidin, bulan Julai ini..

tiba-tiba terfikir..perbezaan umur yang agak jauh..bahagia kah mereka? zaman skrg ni ramai yang ikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w ye..yang perempuan kahwin dengan lelaki muda..yang lelaki kawin lebih dari satu..alhamdulillah.  di harapkan mereka dapat melakukan yang terbaik di dalam perkahwinan mereka, kerana semua ini akan di hitung di akhirat kelak..kita doakan yang baik-baik aje lah ye..juga berdoa untuk diri sendiri..semoga diberi kesejahteraan dunia & akhirat.

harini juga terbaca kes Rita Rudaini..dgn pasangan nya..emmm..sedih pun ada.  bila kita sudah tidak di perlukan lagi...kita di tinggalkan..mungkin ada hikmah di setiap yang berlaku ini..semoga Rita lebih tabah di dlm menghadapi dugaan allah ini..kumbang bukan seekor..meski pun kata Rita "hanya saya saja yang tahu bagaimana perasaan sayang saya pada..suami nya itu"..ish..ish..
bila dah ada pengganti..kita pun di lupa kan lah..nasib lah wahai kita..org perempuan..

em.....

1 comment:

eynda said...

Realiti hidup... ada yg gembira ada yg berduka...

582: Wedd Bella

Ini sebenarnya cerita tahun 2017 August.  Baru ada semangat nak letak kat blog utk dijadikan koleksi peribadi.. Layan je la.. Perka...