27.2.13

516 : zikir



{gambar tu hanya lah hiasan semata-mata..tiada kena mengena dgn yang hidup mahu pun yang mati..}


pagi ni merayau-rayau membaca kat fb = facebook, tiba-tiba terbaca satu petua untuk ibu-ibu yang rajin memasak. 
 petua nya begini..sambil memasak..sambil kacau kacau gulai tu...boleh lah sambil sambil tu  berzikir..Ya Latif Ya Latif..Subhanallah..Subhanallah....sekali kacau..sekali Ya Latiff..sekali kacau..tersasau..eh..eh..sekali subhanallah...dan seterusnya..(sebanyak mungkin)

niatkan supaya suami & anak-anak kita menjadi orang yang beriman dan berakhlak mulia..sentiasa mengikut landasan serta hukum2 allah..

see..mudah kan..2 in 1.  sambil masak jer..bukan susah sebenarnya nak beribadat..

sape kata facebook tu tak baik..arini saya dah belajar sesuatu yg sgt mudah & sgt baik
sebenarnya semua tu bergantung pada diri sendiri..pilih je kan..kansss

26.2.13

515 : jodoh pertemuan itu di tentukan oleh Nya..

harini terbaca dalam metro..akhirnya che Ta a.k.a Rozita Che Wan..(sama ngan nama kita..tawww) membuat pengumuman akan berkahwin dgn Zain Saidin, bulan Julai ini..

tiba-tiba terfikir..perbezaan umur yang agak jauh..bahagia kah mereka? zaman skrg ni ramai yang ikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w ye..yang perempuan kahwin dengan lelaki muda..yang lelaki kawin lebih dari satu..alhamdulillah.  di harapkan mereka dapat melakukan yang terbaik di dalam perkahwinan mereka, kerana semua ini akan di hitung di akhirat kelak..kita doakan yang baik-baik aje lah ye..juga berdoa untuk diri sendiri..semoga diberi kesejahteraan dunia & akhirat.

harini juga terbaca kes Rita Rudaini..dgn pasangan nya..emmm..sedih pun ada.  bila kita sudah tidak di perlukan lagi...kita di tinggalkan..mungkin ada hikmah di setiap yang berlaku ini..semoga Rita lebih tabah di dlm menghadapi dugaan allah ini..kumbang bukan seekor..meski pun kata Rita "hanya saya saja yang tahu bagaimana perasaan sayang saya pada..suami nya itu"..ish..ish..
bila dah ada pengganti..kita pun di lupa kan lah..nasib lah wahai kita..org perempuan..

em.....

17.2.13

514 : SSB

http://media.dinomarket.com/docs/imgusr/2011-10/SabunBerasThailand_011011181012_ll.jpg.jpg 

SSB = Sabun Susu Beras

yes..sabun susu beras dari thailand.  tak sangka sabun yg sangat-sangat bes.  ianya dapat menghilangkan kesan-kesan karat atau hitam di celah ketiak, peha atau lain-lain tempat.

bau yang sungguh segar..macam tk sabar nak mandi setiap kali teringat akan sabun ni
yang istimewa nya, harga yg sangat murah..antara RM3-RM5 seketui...best sangat

kandungan bahan kimia yang sangat kurang..memang sesuai utk seisi keluarga
sy kasi 5 bintang dari 6

saya pun baru jer cuba sabun ni..beli masa balik kpg aritu..kat wakaf che yeh.
dah lama tau akan keujudan nya....tapi mcm tak endah kan aje..tp lepas sekali guna..tak sangka..sungguh best.

jom la cuba..boleh je beli kat mana2 kiosk herba

8.2.13

513 : ?

Tahniah bro..

saya suka apa yg kamu sampai..http://fuadsyazwan.com/v1/?p=1274

7.2.13

512 : Tips itu ini begitu begini!

Nak share beberapa tips yang saya dapat dari email.  Sharing is caring kan..

1) Jawab telefon dengan telinga kiri (sian telinga kanan kan

2) Jangan makan ubat dgn air sejuk peti ais tu..guna air suam suam kuku kata org tua-tua

3) Jangan mengambil makanan berat selepas pukul 5pm. Maknanya kalau nak ambil dinner, hanya makan makanan yang ringan..kapas ke sponge. Kertas ke..jangan nasi tau..batu pun jangan..

4) Minum air banyak-banyak di waktu pagi dan sedikit-sedikit di waktu petang

5) Masa yang baik utk tidur ada lah dari 10 malam hingga 4 subuh. Jangan tidur sampai 12 tengahari..sungguh-sungguh tidak baik hokey

6) Jangan terus baring selepas memakan apa-apa ubat.  Supplement ok kot..Takde plak cakap kat email tu..

7) Kalau bateri henfon korang dah nak abis..tinggal cam satu bar gitu..jangan answer call sebab kesan radiasi nya adalah 1000 kali ...emmm..

Sekian..Selamat Tahun Baru Cina..untuk org Cina saje..

4.2.13

511 : AlfioRaldo







ok. projek meRabak kan poket kali ini ialah dengan membeli nya enbeg di atas. tapi murah je lah nyahhhh
sesuai ngan isi poket ku

ntah nape terbekenan kaler merah gitu..
haa...ini gambaran dalam nya. sy suka yang 1 compartment macam gitu.
ok tak? skrg kan fesyen color block...so apa apa kaler pun cincai boncai lah
hentam mana suka!!!

Nota tangan kaki : Gambar kutip dari Zalora.com.  sebab beli pun dari sana tu..