2.2.10

229 : cerita FREE!

..suami isteri sama saje~
Mana barang yang 'free'?Bila suami balik kerja, isterinya suruh ke pasaraya untuk membeli barang-barang dapur. Jadi pergilah si suami membeli semua barang-barang yang dipesan.

Bila pulang ke rumah, isterinya mengambil beg-beg plastik dan membawa keluar semua barang untuk disimpan. Isteri terjumpalah satu tin marjerin. Di luar tin tu ada tulis ... FREE...Isteri tanya si suami, mana benda yang 'FREE' ini? Kenapa tak ambil? Suami katalah lupa hendak meminta benda itu tadi.

Maka isterinya pun menyuruh suami pergi semula ke pasaraya tersebut untuk menebus benda 'FREE' itu.Suami pun pergilah membawa tin planta tadi jumpa jurujual untuk menebus benda 'FREE' yang tertulis. Bertengkarlah suami tadi dengan jurujual terbabit. Jurujual itu kata benda 'FREE' itu ada dalam tin.

Suami kata mana boleh, dalam mesti tak ada punya.Dia terus meminta dari jurujual.Penyelia yang kebetulan lalu di situ dan terdengar pertengkaran mereka. Apabila ditanya, dia pula dimarahi oleh si suami tadi. Si suami berkenaan minta juga benda 'FREE' dari penyelia itu.

Suami tadi tunjuk tin planta yang ada bertulis 'FREE' itu.

Supervisor tadi belek kanan belek kiri tin planta tersebut. Dia membaca tulisan berbahasa Inggeris itu ..CHOLESTEROL FREE...!!!

10 comments:

tunbegia said...

sungguh FREE kolesterol,

salamm,

[-suziey-] said...

wakakakaka..lawak giler...

Mak Su said...

hahahaha, alahaiii

SweetSour said...

wakakakaakakakakakakakakkakakaa....
nk cabut tali perut i bace citer ni...bgus tol la...:p

Rozita said...

itu ler...suami jgn ler bulat2 dengar cakap isteri yea..
kena pendirian sendiri..

julietchun said...

malu,malu,ekekekeek.

Aida Alias said...

hahaha... mesti bengang je laki dia

fadzilah said...

hahaha...tu mesti tak faham bahasa inggeris.

mamai said...

hahahahah itu laki bini kasi sekolah la

Rozita said...

hahahhah...kelakar kan kalau dpt suami lurus bendul cenggini..

582: Wedd Bella

Ini sebenarnya cerita tahun 2017 August.  Baru ada semangat nak letak kat blog utk dijadikan koleksi peribadi.. Layan je la.. Perka...