9.6.12

442 : Hada Labo Arbutin White Lotion

nak cerita pasal produk terbaru koleksi ku..Hada Labo Whitening Lotion Arbutin.  Produk keluaran Rohto Japan & Mentholatum USA.  Tetapi yg terdapat di pasaran M'sia adalah dari China..mungkin di pack di China..ntah ler
Konsep produk ini "Perfect & Simple" 


setelah merayau-rayau di google, baca apa komen testimoni pasal produk ni, akhirnya aku decide utk beli & mencuba.  setakat ini baru seminggu aku cuba..tkde nampak perubahan yg ketara lagi pun.  produk ni sesuai utk mereka yang ada dark spots, pigmentation etc.  aku mmg ada sedikit masalah dark spots ni...dah tua ler katakan..hikhikhik

Produk ini mengandungi :-
Arbutin - glycosylated hydroquinone dari bearberry. Ianya dpt membantu menghilangkan tanda-tanda penuaan spt pigmentation & dark spot.  Arbutin ini adalah skin lightening agent.

Hyaluronic Acid - menghalang kesan penuaan serta dapat mengekalkan kelembapan kulit

Vit C - a water soluble vitamin.  Utk memelihara tisu dan merawat tisu di semua bahagian badan.  Membantu badan menghasilkan kolagen.  Vit C juga ada antioxidant yg boleh menyekat kerosakkan yg disebabkan radikal bebas.

itu adalah 3 bahan penting yg terdapat di dalam Arbutin Whitening Lotion keluaran HADA LABO

Cara penggunaan:
Ia adalah cecair spt air tetapi kaler dia sedikit keruh.
Just titik kan 3 titik ke atas telapak tangan.  Kemudian tepuk tepukan ke muka.  Sehingga lah ia bertukar
menjadi sedikit melekit....kemudian terus menyerap ke dalam kulit secara perlahan.  Tak perlu sapu ye..Just pat pat kan kat muka..ingat! Jgn sapu

Lotion ni sebenarnya macam toner.  lepas pakai lotion ni lepas tu boleh lah guna moisturizer & uv cream..juga seterusnya.

Harga : 3.5/5
Kepuasan Penggunaan : Belum boleh komen sbb baru guna 1 mggu

3 comments:

julietchun said...

tulisan korea ke jepun tu? :D

Rozita said...

ntah ler julier, yg sah nya bukan tulisan jawi :))

itsvenora said...

salam , tetiba termasuk dlm blog akak ni . akk pakai lagi ke benda ni ? and okay ke kat muka