22.5.12

433 : Bibir menawan~ Lip Defense

haaa..asmkm semua! hari ni nak buat review pasal bibir segar menawan ler pulak.  hasil dari blogwalking juga lah saya dapat tahu akan kebaikkan menggunakan Lip Defense/Lip Balm setiap hari..terutama nya sebelum memakai lipstik..atau gincu.  Korang pernah tak dengar perkataan 'gincu'? hehehe...org dulu2 suka sebut gincu yea..skrg anak2 umur 3 tahun pun pandai sebut lipstik..cewahhh! bila sebut 'gincu' tak reti plak dia org..ehhhe


gambar di atas adalah Lip Defense Sebamed. saya biasa menggunakan lip balm ini. tp lip balm ni tkde color..dia putih jernih gitu..juga mengandungi SPF25++
kebaikkan nya : ia dpt memperbaiki bibir yang kering & pecah dengan cepat & berkesan.  Ia mengandungi Vit E dan juga ekstrak Camomile.  Terdapat penapis UVA & UVB utk mempertahankan bibir kita dari pancaran sinaran matahari.
Kita elok memakai Lip Balm/Lip Defense ini sebelum kita menyapu lipstik.  Tkde la, bahan kimia dari lipstik tu, terus ke bibir kita yang mungel itu dong! at least ada selapisan lip balm yg menghalang, paling tidak pun mengurangkan bahan kimia dr lipstik tembus ke bibir kita


yang ini In2It lip treat.  Sy pakai yang ini juga. Sy biasa guna perisa Strawberry dgn SPF20++..udah mcm minuman pulak ye..Lip treat ini ada berbagai-bagai perisa..cuba tengok gambar kat atas tu.  Buat masa ini sy guna perisa strawberry ..ada sedikit kaler kemerah-merahan.  Itu yang bes tu. bibir nampak lebih natural.  Lip treat ini di perkaya dengan pelembap utk menyihatkan bibir kita..Tak Caya? Cuba dulu baru tau...
Kepuasan penggunaan bg kedua-dua Lipbalm : 8/10
Harga : 9/10

ok sekian, itu la laporan sy kali ini..
Apa yang sy tulis adalah berdasarkan pengalaman sy sendiri..mungkin tak sama dgn orang lain..

1 comment:

Anonymous said...

Learn more about his two golden key secrets that guarantee answers to your prayers at Huh? Tell them to clear the channels, be more specific, accountable For some, the call is realized during one's moments of success or achievementCost is usually one of the biggest considerations for dog owners, and it should be lowest on the list of importance, at least in my mind
In the New National Security Strategy, however, the Bush's first administration was broadening the meaning to encompass preventive war as well, in which force may be used even without the evidence Doodling just for fun!Remember when you were young and you used to doodle with crayons for hours This concise, informative special report reveals almost everything you ever wanted to know about jewelry and gemstones, but were afraid to ask It is actually cut in such a fashion in order to comfortably accommodate the constantly bent forward posture of a biker

JJ Watt Elite Jersey
Peyton Manning Authentic Jersey

com) for the duration of your trip and give it to anyone who might need to contact you What if we completely switched that and got our living done first and then did our work?5 Line it with comfortable, washable, bedding and then place it in a favorite place just for himWhy should I risk what little I do have? Do you fear that if you used your gifts and talents to develop a service or product and nobody wanted to pay you for it, you'd be a failure? If you offered to sell it to someone and they refused it, would you suffer embarrassment and rejection? If you advanced in your chosen field would those left behind dislike you?Realize that even though you advance financially you don't really leave anybody behind

49ers Frank Gore Jersey