21.5.12

432 : SuN block

arini nak cerita pasal sun block pulak.  korang mesti dah tau apa itu sun block yea...ada ke yg tak tau ni? zaman sekarang kebanyakkan dr kaum kita dah biasa mengguna kan suN block ini kan...

SuN block ini sangat penting untuk melindungi muka kita dari pancaran matahari.  Seterusnya dapat mengelakkan cancer kulit.  Dah tau dah? Penting kan..ini sun block..ada juga sesetengah sun block yang boleh di jadikan make-up base.

Ini ada lah sun block pertama dalam hidup yang aku gunakan.  Keluaran Etude House, sun block ini mengandungi SPF 42 PA++..
Sebelum ini aku tidak pernah menyapu sun block ke muka, cukup lah sekadar SPF yang ada di dalam moisturizer atau foundation yang aku gunakan.
Setelah blogwalking..di dalam beberapa blog...akhirnya aku dapat tahu betapa pentingnya sun block ini pada kulit wajah.  Ada juga yang tersalah faham..sun block ini BUKAN untuk memutihkan muka yea dong!! tetapi untuk melindungi muka kita dari pancaran UV atau sinar matahari..
Kepuasan Penggunaan : 8/10
Harga : 9/10

Nota kecil : Ini cerita ikhlas ku, bukan ceriTa orang LaiN~

2 comments:

julietchun said...

kekdg malas nak pakai sunblock walaupun dok main tgh panas, tapi sekarang kena pakai kan, cuaca dah tak menentu,panas lain macam.

Rozita said...

ye lar..pakai jer. tp tak tau benar2 berfungsi ke tak..heheh