ini ada lah lanjutan dari entri aku yang ini 188
ini adalah rupa tepung pulut selepas di adun dgn sedikit santan cair
di buat bentuk seperti perigi buta...di dlm nya di letakkan sedikit gula pasir
(abaikan rupanya okeh)
kemudian letak kan santan pekat ke dalam lubang perigi tersebut
kemudian kukuskan hingga masak...
maaf ye kalian, selepas download gambar
baru aku perasan, gambar kuih yg sudah masak tidak ku snap..
semua nya sudah selamat berada di dlm perigi perut ku
hahahahhahaah
17 comments:
meh nak korek2 perut tu, saya nak geli-gelikan skit, nak tgk gaks, nak tgk gaks!!
sedapnya...meleleh air liur..:))
ni bukan badak berendam ker....sedapnyer
kukus ngan pinggan sekali ke?
erm...macam badak berendam tapi badak berendam bulat2 dan lagi dalam terendam.
nmpk mmg btl2 sedap...
sng ke nk buat nih..
err kak....
xpnah jumpe pn kuih nih..
liat2 ke?
ermmm... memang tak pernah jumpa makan .
wahh... kalau sejukkan dlm esbok mesti besh ! ... nak buat laaaa
tak patut betul la mana aci semua masuk perut
cam pelik jer kak kuih ni..
mak su,
auwww..jgn ler korek isi perut I...
geli tau he3
Lah,
buat ler..sedap
posh,
bukan badak berendam, nama dia perigi buta
mugi,
mmg la kukus dgn pinggan2nya sekali
Yan,
senang je membuatnya
hanie,
tepung pulut, rasa liat la skit
LinDa,
sejuk mmg bes, tp kulitnya akan jd liat la skit
mamai,
ha3...aci2 buka pintu...ana balik lah pukul satu...
mana ada aci kat sini...
hint,
pelik le jugak kot. sbb org tak bape tahu asal usul kuih ni.
ini kuih tradisi famili kami he3x
selekeh toi perigi buta kamu nih... hehehe..
kak chik,
ta buat yg mula2 aje
lepas tu, Arif yg sambung semua
hahaah
selekeh tu yg syedap..
mmg suker kuih manis2 ni.. rasa nk cuba buat je..
eh kuih ape ni ek...hmmm..xpnh plk mkn:D
zana,
cuba la buat. senang sgt.
suziey,
kuih perigi buta nama nya.
kuih tradisi kami sekeluarga. sedap.
kak naper x tayang kuih yg dah masak tu...aiseh...camne rupanye..x penah mkn pun...hehe...
Post a Comment