3.12.09

200 : selipar

korang suka tak pakai selipar? tak kiralah selipar jenis apa pun. aku rasa yang paling popular ialah selipar Jepun. meskipun buatan Malaysia dan dipakai juga oleh org Malaysia ttp ianya tetap digelar selipar Jepun. akk pun tak pasti, org Jepun pakai tak selipar cam gitu~

korang pernah tak mengalami peristiwa hilang selipar ketika pergi ke masjid? tak kira lah sewaktu sembahyang jumaat ke, sembahyang raya ke atau sembahyang raya haji atau semua yang sewaktu dengan nya.

mesti ada kan...okeh lah, oleh itu, utk mengatasi masalah tersebut di bawah ini adalah petua macam mana nak menghindari kejadian 'hilang selipar' dlm erti kata lain, salah satu langkah2 keselamatan atau cara2 menjaga harta benda peribadi...

rasanya elok jugak di praktikkan...jgn malu2, sila ikut cara2 keselamatan sebegini

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+

22 comments:

en_me said...

kalo hilang sabor camane nak kunci uooolsss.. ekeke

Rozita said...
This comment has been removed by the author.
Rozita said...

en_me,
kunci je dlm hati..

julietchun said...

mangga tu lagi mahal dari selipar,hehehe.

Rozita said...

juliet,
yg tu tak terfikir plak :P

♣ haNie ♣ said...

umangaihh..
dh rupe mcm mangga rumah..
hahaha

mamai said...

pergh melampau betul tu hahahaha

fadzilah said...

kreatif jugak idea ni..lepas ni kalau pi umah kenduri pun bleh buat camni.

Mr PenyuBiru said...

mangga tu lagik mahal dari selipar.hehe

ONE ZABA said...

hilang pulak anak kunci...lagi la harunya!!!!

Rozita said...

hanie,
ni kes takut kasut ilang, ada sentimental value kot smpi sggup kuar duit lebih



mamai,
langkah berjaga2. ingat seblum kena



Lah,
skrg pi kenduri tk naik ke rumah. lps makan trus balik je


PB,
of course :)



OZ,
tambah ler lagi satu keje ha ha ha

mugiwara said...

bernas juga.

mangga kat rak kasut masjid sebelum solat jumaat~

~Love Says It All~ said...

UPDATE MAKEUP CLASS:

6/12 : PERSONAL MAKEUP DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP DI S.ALAM

15/1 : PERSONAL MAKEUP DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP DI KELANTAN

23&24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS WITH EYRA RIZAL & AMY-AMEERA (2 DAYS)
TO REGISTER EMAIL: EYRARIZAL@GMAIL.COM/INFO@EYRARIZAL.COM
OR
SMS FULL NAME + IC AND SEND IT TO 016-2128740

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
HTTP://WWW.LOVESAYSITALL.BLOGSPOT.COM

REGARDS,
EYRA RIZAL =)

Mak Su said...

hhhaaaa??

wakakakaka

Aida Alias said...

kak ita.. kalo takat mangga gitu sure boleh hilang punya.. sekali dgn mangga tu diangkut sekali hehhe.. kena bubuh rantai.. manggakan kt tiang masjid ekekeeeke

Nurhayati said...

hahah siap letak mangga..

blueCITY said...

wakakakkak

lebih baik, selipar tuh gantung kat leher jer, cam hp tuh
kuikui

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hehehe... idea bagus tu..




pss.. tengah baca komen2 dulu baru perasan akk pernah komen kat saya dulu tp tak reply pon..sowilah ye.. hehe..maklumlah ..org baru masa tu.. tak pandai sangat..

[-suziey-] said...

waakakakaa giler slamat nih:p

Rozita said...

Mugi,
dgn rak-rak kasut tu nnti dia hangkut skalik


Eyra Rizal,
Tq


Mak Su,
kelakar kan!


Aida,
ha ha ha..tu pun idea bernas jugak~


Yati,
gitu ler, kalau sygkan selipar sgt2

Rozita said...

Blu,
takut kat selipar tu ada najis, nnti terbawa dlm solat :P


Azrina,
Tq singgah. tk jadi hal. akk singgah dulu tu ikhlas


Suziey,
aQeel dah sihat ke?
cara tu slamat kot, tkdak selipar ilang lagik

ikiqzana said...

pencuri tu ambik selipar tu gan mangga tu skali..