5.4.10

257 : bila aku bersukan

ini cerita sukan tahunan Tadika Zamrud. Tadika anak perempuan aku..semalam.

acara bermula dari pukul 8.30 hingga 12.00 tengahari. Amira hanya masuk 2 acara saje, isi air dalam botol dpt tempat ke-3 dan susun nombor dpt tempat pertama. Pelajar di Tadika ni dari umur 4 tahun hingga lah enam tahun. Amira belajar di dlm kelas 6 tahun.

Cuaca semalam punya lah panas...fuih..berpeluh-peluh haku. Ada jugak acara2 untuk ibubapa tapi kami tak sertai pun..aku takut kalah..nnti malu hehehheh

yang paling bestnya, ada lah beberapa hadiah Lucky Draw..orang lain semua dpt...sungguh kecewa, aku habuk pun tarak....sian kan...tkpe lah..tkde rezeki lah itewww!

ini gambar Amira tengah susun nombor. Dia peserta pertama dlm kumpulan. Susun nombor 1 hingga 3...senang banget dong!

ini pula semasa acara isi air dlm botol gunakan span. Amira peserta pertama dlm kumpulan juga. Aku tengok dia buat dengan cepat, tapiiii....air lebih banyak tumpah keluar dari masuk ke dlm botol. Tu pasal mereka tk menang kali ini...orang lain peserta pertama, air sudah separuh botol...Amira..emmm...sikit bebenor...



di bawah ni pulak gambar dia orang ambik hadiah. dapat medal aje. tahun lepas dapat juga hadiah buku-buku + alat tulis. tahun ini cuma medal..semedal-medalnya...budak2 tak berapa happy bila dpt medal...dia campak je sana sini hehehhehe



gambar di bawah ini pulak semasa perbarisan. pembukaan sukan tahunan..

yang di bawah ini pulak...gambar mak cik senah...ooppppssss mak cik ITA ler.......
ahahhahahh tk pasal pasal dia nak enteprem...saje je nak menyedapkan cerita....layansss....

8 comments:

blueCITY® said...

salam,
sekali join sukaneka mmg best
layan budak2 main sukan2 lagi la
memang akan gelak je dgn macam2 keletah dia org, grrrr..

tasekM said...

yu tak masuk acara tarik tali ke ta...? he he.


.

LiNda said...

Ohh hohoh

Dulu time anak2 kecik, saya selalu paksa dorang masuk sukan . Terutama rebut gula-gula .

hahaha kelakar gilerr..

sebab, saya yang terlebih-lebih jerit suruh kutip . Padahal gula-gula hacks jek .

julietchun said...

budak2 dapat bekas makanan pun dorang suka kan.

Rozita said...

blU..mmg seronok..jerit tak hengat


TM..smlm tkde acara tarik tali..tu pasal aku boikot...terus tak nak masuk semua acara meahahha


LinDa..ada acara kutip gula-gula tu. ada sumi jelly sekali. anak akak kutip yang tu, gula-gula pun dia dpt banyak. tahun ni ada improvement. last year, dia ambik 2 bj sumijelly jerk... :))

juliet..itu la kan..bila dpt medal..dia org mcm tk happy jerk..

messyremo said...

adehh..
trigt lak dulu2 sukaneka mase tadika..hehe

tunbegia said...

sungguh enterfrem tuh,

salamm,

Rozita said...

remo, lama tk nampak kamu!

tB..mmg sungguh-sungguh~