24.3.09

10: Tanjung Tuan PD ada boya!


Gambar buaya yang dirakam kan oleh Khoo Swee Seng, seorang ahli Persatuan Pencinta Alam, Malaysia, ketika beliau berada di Tanjung Tuan PD..


Menurut beliau buaya yang dianggarkan sepanjang 2.5 meter ini timbul dalam masa 30 minit di permukaan air.

Buaya ini dipercayai jenis buaya air masin atau nama saintifiknya estuarine crocodylus prosus.

Berhati-hati lah sekiranya anda berkunjung ke Tanjung Tuan Port Dickson.


(Berita ini sy terima dari email seorang kawan - Daisy Amir)

6 comments:

Mr PenyuBiru said...

biar betik ni? ade buaya air masin ke??

Rozita said...

aku citer pasal boya la PB..
yang ko sebut pasal betik tu nape???
asik ingat betik aje ko nih..
ko suka betik ye!

julietchun said...

ade kuar TV atau paper ke? Bahaya nih.

Rozita said...

tak tau le pulak.
email ni pun dpt dr kawan akak

en_me said...

ghitewwww erk.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww.. n salamms dr me dikejauhannns

Rozita said...

thanx me..kerna sudi menziarah blog yg tak seberapa ini