15.9.09

159 : cerita pendek

SIAPA BANGANG
Seorang lelaki telefon hospital untuk memberitahu yang isterinya nak bersalin.
Dan jururawat hospital menjawab telefon lelaki tersebut.
Lelaki: "Hello... tolong saya sebab isteri saya nak bersalin!"
Jururawat: "Sila bertenang... ini anaknya yang pertama ke?"
Lelaki: "Apa la punya bangang... ni laki dia la!"
Jururawat: "Pulak... "

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nyonya Mei Lee>
Pada suatu hari, seorang Nyonya bernama Nyonye Mei Lee datang ke KL untuk> kali pertama selepas menang loteri.
Beliau check-in disebuah hotel mewah> dan seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik penginapan Nyonya Mei Lee.>
Nyonya Mei Lee dengan girangnye mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu, Nyonya Mei Lee melihat ke sekeliling.>
Beliau tetiba menjadi marah lalu berkata kepada pelayan tersebut.

"Eksekius mi, lu jangan ingat wa tua, mali dari kampung, tatak tau duduk hotel..
sudah baya latut latut, lu kasi ini bilik ka??!

kicik!! tatak tibi, tatak lemari tatak apa pun???
katil mau titun pun tatak????, haiyyaaa..mau tipu olang ka??!!">

Lalu pelayan itu pun menjawab, "Sabar Nyonya, ini baru lift, maaa....."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
org asli
orang asli: selamat pagi tuan
polis: selamat pagi
polis: apa hal
orang asli: saya nak buat repot tuan
polis: fasal apa tu
orang asli: kawan saya di baham harimau
polis: pukul berapa
orang asli: dia tak pukul, terkam tuan
polis: habis?
orang asli: tak habis, tinggal kepala



Pantun 2 kerat

pagi-pagi bangun awal
slmt menyambut syawal

11 comments:

Nurhayati said...

cerita pendek yang menghiburkan dipagi hari hihi

mamai said...

hehehehe terhibur aku pagi nie sambil meredakanmarah semalam

LiNda said...

ekeke..

tq kerana menceriakan pagi saya .

INTAN said...

nyonya tu lawak..

Aida Alias said...

sungguh menghiburkan.. gelak sesorang hiihikk

Rozita said...

[yati] senyum ler

[mamai] smlm jgn di bawa hingga ke hari ini

[linDa] salam ceria

[INTAN] jgn ikut mcm nyonya iteww k

[aida] kita ni memang manjang senyum sesorang

Bro_mie said...

hehe....lawak2!

jajazuzu said...

ekekekekekeke...gelak je la...

anaklaut said...

salam..

hahahaha..terguling-guling anaklaut bacenya..lawak..lawak..

hhee..tq singgah anaklaut

Hint PerihaL said...

yg lapar jd xlapar.gelak golek2 =p

Rozita said...

[bro] mmg lawak bro

[jaja] silakan gelak

[AL] jgn guling2, nnti juling :P

[hint] amboi gelak smpi kenyang tu