30.8.10

313 : dah terasa nak beraya nih...

Harini terasa macam nak bercerita pasal baju & kasut raya pulaks..

Tahun ni daku memilih tema 'beach color' utk kami sefamily, dan ianya telah mendpt persetujuan dr semua ....okeh
Baju Melayu serta baju kurung anak pompuan daku sudah ditempah. Tapi masih belum siap di jahit. Masih tak tahu lagi berapa kah upah yang daku kena bayar nanti. Bajet dalam RM200 hengget saje, kalau lebih, geget jarilah jawabnya~
Untuk baju daku sendiri, tahun ini daku memilih untuk membeli yang ready made aje. Sudah dibeli ketika daku bersopping bersama kekandaku hari Sbtu lepas. Daku beli jenis yang murah saje okeh...bukan nya dari butik2 yg ternama. Tk mampu nak beli yang mahal2..
Yang penting aku ada baju baru di Hari raya nanti
Selain itu, aku juga sudah selesai membeli baju2 moden utk anak2 aku..seperti suar jeans, t-shirt, blouse etc......Ini pun aku beli jenis yang murah2 jugak okeh..hanya dlm RM200 utk ketiga-tiga anak daku...murah kan? pandai tak aku berjimat? heheheh
Boleh di katakan 90% persiapa raya sudah selesai. Yang belum di beli hanyalah kasut utk anak lelaki pertama & kedua daku...itu pun masih dlm pertimbangan..samada nak beli ke tidak??? hehhe
tengok lah camana ye!

8 comments:

julietchun said...

jimat utk raya haji pulakkan.

Rozita said...

oopppss...ada lagi satu Raya je juliet :))

Mak Su said...

berbaloi :)

DrSinga said...

rasa tak berbaloi kalau beli seluar baju budak2 jika tak sale kan...
baju seluar kenit2 sepasang pun dah dekat 100-150 hinggit...

Rozita said...

Dr Singa..ye..baju budak lagi mahal dr baju kita..

Rozita said...

mak su..kena cari yg berbaloi..kita org swasta tk dpt bunus pung...org gomen syiok ler..ada angpau RM500

mamai said...

penat la shopping hari nie ramai manusia kat JJ lemas

Rozita said...

mamai...kat mana2 pun manusia sesak. smpi berlaga bahu, barang yg nak di cari pun tk berapa nak nmpak,,...