27.12.10

381 : persiapan sekolah

cuti 2 3 hari ni memang penat
penat...biasa lah, persiapan buka sekolah
minggu depan dah sekolah bermula
cepat sungguh masa berjalan

seperti biasa..
pergi beli peralatan sekolah, baju, kasut, buku-buku, beg dll
dah ler duit kopak..
yang paling aku letih..
bila tiba bab menjahit lencana sekolah & tag nama
sesuatu yg sungguh aku benci bila
setiap kali sekolah buka

sebabnya
aku ni mmg jenis jari jemari keras
nak menjahit..mmg terasa amat susah
meski pun hnya menjahit sembat pada lencana & tag nama
mencik tau...fenatttt sesangat

masa aku sekolah dulu
lebih senang
guna lencana yg ada pin..
tak perlu beli banyak2..satu cukup
just pin kan aje kat uniform
tkde ler mcm sekarang,
kalau ada 4 pasang baju
kena jahit 4 biji lencana & 4 tag nama
byk belanja...buang masa menjahit lagi..

sungguh memenatkan..
sib baik lah kena buat keje ni setahun sekali
klu sebulan sekali...tirus jari I tau...
meahhahaaha...

10 comments:

kucingorengemok said...

hahaha, sampai tirus ye? boleh keje part time jadi penari siam :)

gadisBunga said...

kite pun pakai lencana ber pin dulu. rasa smart jek! :D

Rozita said...

KGG
hahahahha...

gB
ye lah
zaman skrg ni menyusahkan jerk

alien said...

gam pakai gam gajah
kekeke

Rozita said...

alien
lencana dia org jenis kain
mmg kena jahit
gam gajah pun tak lekat

ARIPSAMAT said...

zaman sekarang dah tak pakai name tag ye?...emmmmm

Rozita said...

arip
masih pakai lagi
tapi kain yg perlu di jahit pd baju

Mak Su said...

mmg boringlah lencana jahit ni. budak2 just take it easy jer. kalu pakai pin, siaplah depa kena marah selalu kalu terlupa, itu boleh buatkan dorang lebih berhati2, sekarang semua senang, mak boleh jahitkan.... huh...

Yunus Badawi said...

Zaman kita aje dulu pakai lencana yg ada pin tu. Boleh buat main sungket2 sementara tunggu kelas mula hehehe

Rozita said...

mak su
tu le pasal..budak2 skrg di manjakan sgt. berbeza ngan kita dedulu

YB
nakal jugak YB dedulu ek..