14.10.09

172: tiup


172 tiup.jpg
Originally uploaded by zita71

Ptg lepas keje aku terus ke tesco. Oleh kerana perut lapar, aku pn pekena mee tmyam.

Biasa la bila pekena mee yg tengah berasap sure kena tiup dulu sblm suap ke mulut.

Tiba2 aku nmpak satu adegan pelik, mak cik depan aku tengah makan ais kacang tapiii dia pn buat yg sama, tiup dulu ais kacang tu sblm suap ke mulut.

Aik...sejuk pn kena tiup gak ke?
(gambar tkde kena mengena dgn cerita ye, harap maaf!)

20 comments:

fadzilah said...

rumah baru lagi...asyik pindah umah baru je...hehehe
cantik la blog yg baru ni.

Mr PenyuBiru said...

wah! live blogging ke ni.hihi... err..naper gambar cam takde kaitan ngan citer je.hihi..

rozita said...

lah, saje suka2

rozita said...

pb,ada org tajuk tkde kena mengena ngan citer. Sy plak gmbr tkde kena ngan citer. Testing sbnarnya

mamai said...

hahaha jgn tak percaya aku juga buat begitu sebab terlalu sejuk hahaha

LiNda said...

Akak jangan tak tahu .

Panas berasap !
Sejuk pun berasap !

so.. dua-dua kena tiup.

kann..kannnss

Rozita said...

[mamai] la..ye ke..ingatkan benda panas je nak kena tiup..

[LinDa] janji ada asap ye..kena tiup lah

en_me said...

korang nih memang jenis suker meniup tewww.. ammvoiii

[-suziey-] said...

erkkk tiup ais kacang? hmm ais kacang tu panas kot..ekekek:D

kakchik said...

makan mi tomyam siam tu ke? pulut mangga tak makan? eee.. sedapnye.. meleleh air lius...:)))

Rozita said...

[en_me] tiup ler bes..kansss

[suziey] sebab dia berasap, kena la tiup

[kak chik] ye pekena jugak pulut mangga...ni dah bab ketagihan nih..dok teringat aje..

fadzilah said...

amboi wancik..mee tomyam ye...
cu, smlm wncik wat open house tertutup.. mkn bihun tomyam..jemputannya hanya kami berdua je..hehehe

p/s: wancik jgn marah ye kalau baca komen ni...huhuhu...hehehe

julietchun said...

lenkali minum ais kacang nak cuba tiup gaklah, mana tau kot ada berlaku apa perubahan kat ais kacang tu,hahahahaha.

Rozita said...

[Lah] wanchik beli ke buat ?meahahhah

[juliet] buat ler...nnti orang dok geleng kepala tengok ko

jajazuzu said...

habit kot. tiap kali makan msti tiup. siapa tau kan?

DaliaLiyana said...

hehehe...pelik kan?? sejuk pun nak tipu?? ke tgh mamai time tu?? hehehe...

INTAN said...

kkdg x sengaja....terlepas pandang gitew...hehe

Rozita said...

[jaja] ye kot

[Dalia] jgn sebut mamai..kang ada blogger yg menyahut hahahha

[Intan] udah tebiasa le tu..
tidak di sengajakan

Yunus Badawi said...

Bunga flipflap ko tu mcm aku punya jugak lah hehehe
(komen takde kena mengena dgn tajuk)

Rozita said...

[YB] tak kisah ler..jnji sudi tinggalkan jejak..kita hidup berdemokrasi hehhehehe bebas berkata2