26.10.09

180 : utk dikongsi bersama

ini bukan lah kisah yang berlaku kepada diri SAYA. tetapi kisah yang saya dapat dari kiriman email oleh seseorang. sejauh mana kebenarannya wallahu'alam. utk pengetahuan, saya pun belum pernah menjejak kan kaki ke SHIN ini...

layan je lah ek..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

saja nak berkongsi pengalaman terbeli brush rambut BOAR/BABI HUTAN
masa i and my family busy shopping raya di SUBANG PARADE tiba-tiba tergerak hati nak ke SHIN
SHIN ni beauty shop and I pun beli brush rambut for my daughter tanpa remark or comment from the salesgirl KECUALI SENYUMAN


I pun seperti biasa percaya yang produk-produk yang dijual di SHIN maupun di SUBANG PARADE adalah halal kecuali kalau ada tanda TIDAK/NON HALAL


However and to our surprise brush yang kami beli tu diperbuat dari BOAR/ BABI HUTAN itupun selepas my daughter ternampak tulisan 100% BOAR di brush


Kami pergi balik ke SHIN jangan kata minta maaf the salesgirl/manager BUAT BODOH OR SEMEMANG NYER BODOH siap claimed BRUSH INI DIPERBUAT DARI BRISTLE INSTEAD OF BOAR/BABI HUTAN (?????), secondly KALAU TAK SUKA BOLEH EXCHANGE WITH OTHER PRODUCT and THRIDLY WANG ANDA TIDAK BOLEH DIKEMBALIKAN.




The issues sekarang bukan duit or tukar produk lain tapi kalau diperhatikan sekarang ni produk-produk yang tak halal ni main suka-suka jual tanpa tanda TIDAK/NON HALAL
Therefore I harap you guys hati-hati lah bila membeli sebab jangan jadi macam i TERTIPU and i rasa I AND AGAMA KITA SEKARANG SENANG-SENANG DIPERMAIN-MAINKAN


16 comments:

mamai said...

oleh itu harus la kit lebih berhati-hati

♣haNie♣ said...

kene lebih berhati2 nih...

jajazuzu said...

ya. kalau nak beli apa2 skang ni harus belek2 dulu.

julietchun said...

hal camnilah kekdg kita tak perasan sbb kita dok perati bab makanan je

fadzilah said...

skrg ni mcm2 cara mereka guna utk rosakkan org islam...so hati2 kalau hendak membeli barang..belek2 dahulu baru beli.

Masy said...

mcm2 kes..

Mak Su said...

hish! tah hapa-hapa... saja nak sabotaj orang..., kan

Mr PenyuBiru said...

uii! mahalnye brush. kekadang pakai brush jenis murah kat kedai rm2 pun ok ape.hihi

Nurhayati said...

giler ar dorang ni..tak sensitif langsung bab2 babi ni..

POSH76 said...

good info...tu yg kene dok perati betoi2...bahaya...huhu

Rozita said...

mamai & hanie,
setuju


jaja,
jgn smpi terlebih belek ye. kang salesgirl tu hempuk plak

Rozita said...

juliet,
akk setuju la sgt


Lah,
bab! ni mmg byk sgt gunanya


Masy, ye lah


Mak Su,
Laknatullah mmg gitu


PB..ha ha ha..lain kali beli yg murah aje dong!


Yati,
sengaja tu..nak pekena kan org muslim

ekhalidah said...

kat mana sepatutnya dibuat aduan? takut nnti org lain pun tertipu

en_me said...

tunggu buatan orang hutan fulakkks.. uhuhu

Rozita said...

khalidah,
mengadu kat pejabat agama ke?

en_me,
bulu orang hutan kottt

blueCITY said...

salam...

mmg banyak dah benda2 mcm ni kat malaysia. nak kata masia ni negara komunis, msia kan negara islam?
tapi
2 malaysia kan, mayb sikat2 itu utk org2 bukan islam?
tapi? ada ke tercatat halal ke haram? so, kita sendiri2 lah nak kena berhati2 walao d negara islam kita sendiri.
beginilah nasib kita , walo duduk dnegara islam , kita punya pemimpin islam? tapi?
hakikatnya?

kita fikir lah sendiri
heeeeeeee