18.10.10

337 : anaktiri negara

.
.
.

Salam hari senin yang penuh ceria..
.
.
.
Bajet 2011!


aku pekerja swasta

terasa seperti

di anaktirikan~ :))

21 comments:

LiNda said...

setiap tahun pun sama ... :(

WaQheh said...

akak...sama la kita..

Rozita said...

LinDa..ye lah..balik depa jugak yg kena :))

WaQheh
sian kita kan??? rasa rugi jerk bayo inc tax..
penat je pi ngundi..

Yunus Badawi said...

Saya dah lama berhenti mengharap huhuhu

Yunus Badawi said...

LiNda tahun ni boleh beli baju tidur berjenama dgn harga murah sikit kah kah kah

Mak Su said...

maksu pekerja swasta, rasa macam melukut di tepi gantang jer

WaQheh said...

keh keh keh...cukai barangan kosmetik n hand bag dilupus lawak laa...

Rozita said...

YB..bukan mengharap..tp minta di hargai

YB..Linda dah ada byk baju tido yg cantik2. hahahaha

Mak su
sama lah kita. apa2 pun tk dpt. dpt air, letrik, ospital gomen..tu je lah..buku teks pinjaman :))

WaQheh
lepas buat bancian aritu agaknya, dia org dpt trace terlalu ramai rakyat malaysia yg rajin beli enbeg & kosmetik
ha ha ha..gilozzzz

Rozita said...

kalau cukat tanah di hapuskan bagi domestic..ada jugak pekdah. ye lah, tapak rumah, bukan ada mendatangkan hasil pun..pasal pe nak kena cukai juga???

julietchun said...

org mcm kita kena sabar byk2 :C

Rozita said...

juliet
bab kena bayau inc tax tu, yang tk bape nak sabau
lahabau

mimizuzuhaha said...

tulah.
kalau semua keje gov, sape lak nak keje private.
huh

♥ manje ♥ said...

kita dah lama juga berhenti berharap... ~

LiNda said...

Kelakar plak
barang makanan tak turun
tapi henbag and mekup takde kena cukai...

mentang2 'binik' dia suka melaram , abis rakyat ikut sama . menyampah !

hamzah ian said...

gua tak kerja lagi

~mrs azmi~ said...

kita ni sah2la kalangan anak tiri...
yang kunun anak kandung pun ade yang merungut walaupun dah dapat duit belanja....

Rozita said...

MiMi
sekurang-kurangnya buat ler bajet yg ada kena mengena dgn semua golongan rakyat. jgn takle golongan yg tertentu saje + poket nya sendiri :)

Manje
he he..jgn gitu

LinDa
'dia' tak ke suka ikut ckp bini. ini mesti idea budus bini 'dia'

Hamzah
ko tk keje lagi ke? pegi terbang tinggi tinggi dulu

mrs Azmi
itu jenis anak kandung yang tak reti di untung. semua dah di beri masih tk bersyukur..tatau ler guek..no komeng

Mr PenyuBiru said...

aku pekeja glc pun sama.tapi apa boleh buat kerajaan bukan majikan aku.

Rozita said...

PB..itu yg buat sy rasa mcm anak tiri tu. Bukan anak tiri n mak tiri zaman skrg. Ini dah rasa mcm anak tiri zaman bawang putih bawang merah hahahah

Nad said...

Tu baru Bajet 2011. Ni Kementerian Sumber Manusia nak pinda Akta Kerja, takkan korang tak ambik peduli. Dah la kita dianak tirikan di dalam bajet. Di parlimen pun kita nak kena belasah juga. Mana hak kita sebagai pekerja swasta? Mula2 nak bentang pada 12 Okt 2010. Skrg nak bentang pada Dis pula. Pilihanraya nanti, jgn harap aku undi dah.

Rozita said...

Nad..kita kena tengok apa pindaan nya dulu. Klu tk memudaratkan, no hal,
pilihanraya, aku mmg tk undi gomen..sori lah..aku undi parti lain :))