13.10.10

333 : cantiknya nombor ni..i loike


Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.

Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku).
The Nail adalah salah satu tanda rahsia syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya. Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menterbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud :Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri).

artikel ni aku cedok dari fb. rasa amat tertarik. sesuatu yang biasa kita lakukan tanpa kita sedari. bermacam2 pengetahuan kita boleh dpt dari internet yea...semoga hidup kita menjadi lebih baik dari hari ke hari..

Nota cute : Peace No War?!

14 comments:

LiNda said...

Dah baca...

Dulu rajin buat - tak tahu kaans
sekarang , tobat taknak buat !

manje said...

salam kak

kita tak pnh buat
sbb segan nak ber'peace' bagai...

tmeksh krn kongsi info ni kak

Rozita said...

LinDa
jom ler kita tobat sesama

manje
dolu2 ada jugak buat bende ni..sama kawan2..

julietchun said...

duluuuuu...selalu buat, konon ikut trend :D

Rozita said...

juliet
dulu tk per kita masih tatau.
skrg dah tau jgn buat lagi ek

DrSinga said...

ohh....
banyak tafsirannya ya..
:)

Rozita said...

ye doc
time kasih ler kpd yg mencari dan mengshare info itewww

cheqna said...

salam kak
thanks 4 sharing ye

nahmy said...

salam...thanks for the info. nak beritahu anak nih..

Rozita said...

nahmy
elok sgt tu, budak2 yg suka buat bende2 ni semua

Mak Su said...

aduhai.... secara x sengaja mmg suka buat simbol tu....

Rozita said...

mak su..
dulu kita tak tau. dah tau ni..boleh ler ubah. allah maha pengampun :)

hamzah ian said...

fuhyoo.. byk la pulak eh.. baru tau..

tapi takleh caye sngt.. har har har

Rozita said...

hamzah
betul tu. tp sekurang-kurangnya kita kena lebih berhati-hati