6.5.09

54 : maybank2u

terima email dari maybank, lebih kurang begini lah ayat2 nya...

_________________________________________________________
Unblock your Account

For security reasons, your Maybank account has been blocked due to inactivity or becouse of too many failed login attempts.
Please login at maybank2u to restore your account access.
Online banking: Login


di hantar oleh "Maybank2u"
05/05/2009 08:00 AM
_____________________________________________________________

tiba-tiba aku rasa was-was pasal email nih...betul ke tak? aku hanya buat tak tau aje..terus delete...malas nak fikir sgt

12 comments:

Bro_mie said...

cuba login maybank2u....ok x? kalo kene block maknanya emel tu btul la tu...tp kalo x block, maknanya emel tu trip nak sedut duit la....hati2 :)

Mr PenyuBiru said...

ni emel phishing. delete je terus. kalu nak lagi bagus report kat maybank2u.

INTAN said...

tifu lah email itew...jgn d layan..
sy yg xde acc maybank pun dpt jugak..apakejadahnya

Rozita said...

bro---sy dah log in tadi, ok je

PB---apsal susah sgt nak masuk blog u? macamana nak report pada M2u..sy tkde email add dia org

INTAN---ooo iye ke? nampak sgt menipu nya ye. tp heran, pandai aje dia org dpt kan email add kita. ini 1st time akak terima email mcm ni..

prettyrain said...

klau ade https://.... ini yg betulnye, sbb ade security.
tp klau http:// je, ini scam.

jajazuzu said...

jgn layan kak. karang lesap duit.

Rozita said...

pretty...ok. paham dah

jajazuzu...mmg x layan, delete trus. check bal. masih ok. alhamdulillah

Mak Su said...

kena hati2 ek respon kat emel macam tu.... check direct dgn maybank2u punyer website ler, cuba login, leh tak?

tq sbb sudi folo blog maksu ya :)

mugiwara said...

wat repot kt maybank.
risau juga.
pernah salah login ke sebelum ni?
erm...baik cek ngan maybank terus...

Rozita said...

mak su---sama-sama..

mugiwara---tak pernah salah log in, tu pasal yg rasa yakin, mengatakan email ni mmg phishing

BAGAK said...

buang masa jer layan

klik 'delete', habis cerita

Rozita said...

mula2 tu berfikir jugak ler..
lastly, mmg delete pun