6.5.09

55 : direct seller

harini, tiba-tiba aku di datangi oleh seorang pekerja (operator mesin) di kilang aku..
aku terasa sedikit kecewa...sbb dia sangat berbesar hati datang dari bawah, nun jauh di sana utk berjumpa dengan aku...
pada mula nya aku ingatkan, dia ada masalah...maklum ler aku ni kan bekerja di bahagian HR..
rupa-rupa nya..anggapan aku salah..
dia datang berjumpa dgn aku hanya lah semata-mata utk menjual "slim tea" pada aku....uwaaaa..( korang tau tak apa maknanya?
kesimpulan nya...aku mmg kena diet jugak, kurang kan makan, lebihkan senaman...
(nak sedapkan hati : mungkin jugak dia ni seorang direct seller yang rajin & bagus)

13 comments:

prettyrain said...

kak, jom la diet.
huhu.

Rozita said...

ko tu slim lagi..
akak ni dah nak hampir macam 'apam balik' dah nih..dah pakai saiz XL ni

julietchun said...

skang ni musim badan mengembang la aku rasa.aku ni pun kalo sarung seluar rasa ketat je,kekekeke.

en_me said...

operator mesin? nk carik income lebih tewww.. ehehe

jajazuzu said...

ai pun debab dah ni kak. =(
jom diet sama². say NO to NASI!

mugiwara said...

diet tak semestinya kurangkan makan...
arr...malam je kena kurangkan makan yang berat berat....

INTAN said...

tifu....daku jumpa mu secara live kak..idak le se apam mana...

manje said...

salam akal

erk akak gemok ker
nmpak kurus aje ape...

>> hehe akak, anda di tag
>> sila amik tag dan award sekali

Rozita said...

juliet---sbb musim ujan agaknya

en_me--kalau nak cari income lebih pun, aku plak jd mangsanya

jaja---susah lah nak say NO to NASI..akak suka NASI

mugiwara---siap ambik supper lagik..

INTAN---dulu lain skrg lain

manje---akak ni..tembam la jugak..tp solid la hahhahah

fizan *sew addict!* said...

nampak nor nipu..mana pakai saiz XL..saiz M muat lagi pe......

Rozita said...

fizan...kisah benar nih..dulu muat ler, skrg dah tak muat lg..tu yg keciwa

Mr PenyuBiru said...

ko cakaplah kat seller tu, ko dah amalkan slim tea tu tapi tak berhasil. tunggu reaksi dia plak..

Rozita said...

bagus jugak idea ko ye PB
nape ler aku tak terpikir