27.8.09

148 : famili baru

salam semua. nak perkenalkan ini ler penghuni baru kat umah saya
nama dia Kiko
baru amik semalam..
kucing ni sebenarnya kepunyaan abg sulung saya..
tapi dia ada buat masalah...dia selalu buat pasu bunga jiran2 sebagai tandasnya..
jiran2 abg saya rasa tak senang lah, sbb selalu ada najis kat dlm pasu bunga..
.
tu pasal Kiko ni sy ambik jd keluarga angkat..
comel tau..
anak2 sy semua nya suka kat dia..
kucing ni jinak & manja..
.
.
tp nanti nak balik kpg cuti raya...macamana ye?
bawak sekali ke? sy nak balik ke pantai timur..jauh tu..
boleh ke dia tahan duk lam keta lama2..
wallahu'alam



34 comments:

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

wah... kiko! kucen wa nama dia 'bro jackel'...satu bulan pny kedarah dkt rm100...huh..

pari pari syurga said...

errrr... nti klau penat drive die bley ganti2.
hahahahahahaha..


akupentoi.. huiii, dh mcm org punye mkn dh tu. hehehe. bg mkn ape?

en_me said...

kena bagi 'toilet training' tewww..

mugiwara said...

hai kiko~
dah besar kena belajar guna toilet ye~
hihi~

'mendiang' kucen saya pandai g toilet lpas kene lecture ngan mak saya...

huhuhu...

Rozita said...

[aku pentoi] mak ai..mahainya makan. makan apa ek?

[pari2 syurga] boleh pakai ke idea ko ni Nim?

[en_me] ni jenis tk ikut cakap. mula2 dulu ok, semenjak remaja nih..dah besor kepala

[mugi] apa teknik mak kamu tu ye? smpi berjaya

INTAN said...

boleh...kwn sy bwk kucing dr penang ke johor, naik bus lak tu..eheh...

prettyrain said...

akak, kne kasi kiko tu toilet training.
klau tk, nk bwk blik ke pantai timur nnti, mcm2 bau plak.

;)

Shima said...

ajejeje...udah terjebak ek..wakakak..welkem to the club bebeh...ko kena ajo toilet train tu...kalau tak..sure dia wat bisnes merata2....

kakchik said...

ko amik kucing yop tu ke? comey le.. jantan kan? sonot le deme..

birU said...

salam,

tq singgah rumah biru..

miowwwwwwwwwww, kucin kita nama choet, heheheh

Rozita said...

[INTAN] mak datuk, bwk naik bas. tak sanggup rasanya, apatah di musim perayaan

[pretty] nak train tu yg susah.

[shima] jangkit dr nkau lah ini.

[kakchik] ha'ah. mlm td pi amik. tinggal le memey nya sekor

[biru] sama2..sy mmg suka ronda2 blog org bila free, cari pengalaman baru :)

fadzilah said...

salam cu..
tu kucing pak sulung ke? comelnya..apa susah..nk blik raya nnt antar je la umah wancik..hehehe

LiNda said...

eeii..comelnya..

Tuhlah.. saya pun nak bela kucing, tapi bila mengenangkan bila nak gi mana2 susah . terus terbantut. huhu

theconfused said...

errrr.... xske kucennn...

hehehehehe.. :)

relaxjom said...

nanti kena beli pasir untuk dia "pooohhh"

hehhe

eiza in the house.. said...

salam akak..
comienya..nanti akak peluk cium kat dia utk sy yer..sy tak leh bela kucing dah ..sbb sakit..:(

kakchik said...

Oooo.. pande ko ye Lah. kucing di umah tu pun tak te bela. anto umah ko le, ganti cembung he..he..

Rozita said...

[lah] ha'ah pak sulung bg smlm

[liNda] mmg susah bila nak berjlan

{theconfused} xsuke kucen ek? suke pe?

[relaxjom] abd sy dah sediakan pasir tmpt pooh dia, tp dia lebih suka pasu bunga la.

[eiza] ada asma ke?

[kakchik] [Lah] ha ha ha

jajazuzu said...

kita pun ada kak. 2 ekor. nama dia katty dgn tommy. hehehehe

julietchun said...

buleh ke kucing dok lama2 dlm keta?

Mak Su said...

errr, salam kenal kiko. nama saya maksu

p/s: sebenarnya maksu tak berapa ngam ngan kucing, selalu lari kalu nampak kucing

Rozita said...

[jaja] amboiii nama omputih youu

[juliet] letak lam sangkar dia..ada lapik. klu dah biasa..ok rasanya. ada kawan akak, bwk balik penang kucing dia..ok jer..dah smpi baru dia melepas..pandai tau

mamai said...

comelnya kiko..boleh kawan ngan bob saya

- j o h a r i - said...

wahhhh...ade kucing baru gak la..
bagus2..pasni bleh la kiko sparing dgn simbei saya..ade bran? hehehe

messyremo said...

comey tu kak~~hehe

jntan ke betina?

anaklaut said...

salam...cik rozita..

comelnya si kiko ni..

ber_uwang said...

meow.... meow..

comel kucing tu

Rozita said...

[mamai] oh..bob nama kucing nya

[johari] nnti sy tanyakan kat kiko..dia nak jumpa simbei tak?

[messy] kiko tu jantan

[anaklaut] salam

[beruang] meow..meow..

Nurhayati said...

comelnya KIKO.. ala tgk kucing ni teringat kat putih n oyen huhuhu.. nanti zara dah besar, nak bela balik la ;)

Rozita said...

[yati] kucing semua comel
sy suka yang kaler oyen...tp susah nak dapat tau
kiko ni kucing siam

[-suziey-] said...

ouh suke kucing ek..sy xleh la..alergik kot..nk bersin je kalu dekat ngn kucing..

U-jin said...

wow..kiko yer....lps ni belek kikoler akak ek

Rozita said...

[suziey] tak ler suka sgt..sedang2 aje

[ujin] ye...bulu dia tebal..bes peluk2 hahahha

SweetSour said...

cOmey nye KIKO..sedap hug dia nih..hehee..
xsabar nk g umh Cu..nk tgk n pegang2 KIKO..hehe..
bwk je KIKO tu beraya ke pntai timur..umh kedua dia..cOnform dia pndai kecek klate blik nnt tau..:P