17.7.09

116 : tulang oh tulang


semalam, aku seperti biasa, lunch di kantin kilang tmpt aku keje nih.
aku selalu makan dengan laju, bukan, dengan sopan santun mengalahkan perempuan melayu terakhir..
.
.
aku makan telur masak merah + ikan cencaru sumbat...pergh....sedap tul..
dengan tidak disengajakan aku tercekik tulang ikan...mak datuk...ini 1st time aku rasa cekik tulang ikan yang maha dasat...sakitnya tekak aku..
.
.
macam2 petua telah di cuba utk menghalau tulang ikan tu dr tersekat kat tekak aku.
ada yang suruh minum air dlm senduk, geggam kan nasik 'O' kemudian telan....namun, tetap tidak berhasil. sian kat akak kat kantin tu, sbb bantu aku...
.
.
sampai balik umah, tekak aku masih sakit
nak telan air liuq pun sakit tau....
sian kat aku..
.
.
mlm tadi makan sikit je...
oleh kerana rasa rimas, campur sakit2 kat tekak..aku pun tertidur..
lepas isyak saje..terus golek2 & tertido...tk sempat pun nak tengok keliwon..
.
.
pagi ni........bila aku bangun.........semua dah ok..
tinggal rasa sakit sikit2 je lagi di tekak........alhamdulillah...syukur sgt..
.
.
.
maknanya...
aku dah telan tulang ikan tu semasa aku tido semalam...
hari ini boleh makan banyak, qadho yg semalam
heheheh

22 comments:

Mak Su said...

EH! Lahh.... tak pasan, blog dia lawa :)

tertelan tulang... errrm, banyak ler tulang rozita lepas ni... add-on gitue

Rozita said...

add on apa mak su :)

julietchun said...

mkn ikan cencaru pun bleh tercekik tulang? ganas benar tu,hehe.

jajazuzu said...

ntah. cencaru bkn tulang dia besar2 ke?

♣haNie♣ said...

wahh..dh tukar kulit lah..
cantek...

tercekik tulang adelah sgt mengharukn..
huhuhu T_T

Rozita said...

juliet > akak mmg lah ganazzzz

jaja > tercekik tulang besor yg sakit sgt tu

hanie > akak mmg suka tuka2
dah takdir nak tercekik, sib baik dah ok

arryani said...

Dulu, masa aku tercekik tulang, aku siap dendam ngan ikan tau..

6 bulan aku boikot tak makan ikan..aaahahah..

(Padahal serik..)

Abis tu, dah OK ke??

manje said...

salam akak

pasni makan lebih berhati2 sket
kak tau... kite tau rs mcmane tercekik tulang tu... haha sebab kite selalu tercekik tulang... sbb tu skrg kite suka makan ayam gorang aje huhu

ainalhanisda said...

sian akak aku tercekik tulang..baca bismillah tak? hihihihihi

INTAN said...

hahaha.....tulang cencaru yg beso tu?....nampak sgt kak ita makan dgn gelojohnya...hehhe

[-suziey-] said...

umangaih..adakah itu mknanya akk tido ganas smpai tulang tu ancus..ekeke;D ish sy pn pnh kena camtu..sakit tau..luka tekak...panik pn ade..smpai g spital scan..skali kan rupenye dh tertelan dh tulang tu..tp sy rs mcm ade sbb luka kt tekak tu..hahahaha..sabo je la

Rozita said...

INTAN > ahahah akak suka komen kamu

AINAL > segala doa udah baca. tggl doa mandi wajib aje yg belum

Rozita said...

suziey > mmg tekak luka rasanya. sbb masih sakit sikit2 lg

YAN > dah ok dah

MANJE > dah hati2 dik..

Bro_mie said...

apsal x cekik ikan tu balik? ha ha....cekik tengkuk dia!

Bro_mie said...

apsal akak tukar kulit neh?

Rozita said...

hahahah ye tak ye jugak ye bro..
akak pun dah kecoh sakit, mana nak sempat cekik ikan tuh..

nape kulit ni tak cantik ke bro?

ije said...

nasib baik dapat tidur. n bgn2, dah ok. =D

DeeN said...

Salam ziarah,

Waktu form 6, penah tercekik tulang cencaru gak sebab kalut nak g tuisyen. Pehtu taktau nak wat camner, pi la spital bhgn emerjensi. Ada sorang tuh dia check, tp katanya tak nampak apa pon. Pehtu dia pangge kawan dia. Ayat dia camneh .."oit ..(nama org tu .. ekceli dah xingat dah nama dia), kau pulak tengok. Mana tau kau hensem buleh nampak tulang tu!" ... Cheh! Hampeh sggh dia tuh. Memalukan! Hahahaha! Last2, balik umah, esok pagi bangun tido dah ok. Huhuk!

Aisey, terpanjang plak cerita! ;)

Dakjaat™ said...

helllo! :) canteknya blog..

Rozita said...

ije > ye mujur lah tulang tu hancur masa akak tido :)

dEEn > ahahhah kelakar lah citer kamu..kisah benar tu...

daKjaat > time kasih sebb sudi singgah blog akak nih..
idak cantik mana pun..akak cpt jemu..nnti tk lama, akan tuko lg..

Salam

U-jin said...

aiyo..horror...ujin pong penah pi spital pasal tulang...ahaks...takut sgt...sbnrnye luka jer...tulangnye dah xde..

rozita said...

ye ujin, esknya skit lg sbb luka