16.7.09

115 : utk di kongsi bersama

untuk menjadi renungan bersama. email yg sy terima dr seorang kawan. setakat ini, sy masih belum terjumpa dgn mana2 remaja yg memakai baju seperti yang disebut; wallahu'alam
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pernahkah saudara semua terserempak dengan anak-anak muda kita yang memakai
baju yang bertulis cop besar JOHN 3:16.. Bila ditanya mereka tidak tahu apa
maknanya. Mungkin nama kumpulan Rock, atau selebriti sukan atau hiburan
kerana ianya dicop dengan cantik dan tiada logo agama lain atau menghina
Islam.


John 3:16 adalah ayat daripada Bible yang sering digunakan di negara barat
terutama di Amerika Syarikat yang bermaksud "Tuhan menyintai dunia ini dan
dia megirimkan anak lelakinya (Isa), supaya semua orang yang percaya
kepadanya tidak akan menemui kebinasaan dan akan menghayati hidup yang kekal
abadi".



Tidakkah saudara semua merasa sedih atas apa yang berlaku, apakah sumbangan
saudara dalam menyedarkan generasi Islam di Malaysia, sedangkan kita sendiri
tidak berilmu untuk mengetahui mana yang benar mana yang salah ?


Ayat John 3:16 ini boleh membawa kepada syirik yang besar (harap mereka yang arif dan
bergelar ustaz membetulkan pendapat saya mengenai hukumya)


JOHN 3:16"For God so loved the world that he gave his only Son, so that
everyone who believes in him will not perish but have eternal life.


Harap ambil lah iktibar..

18 comments:

jajazuzu said...

pernah jumpa org pakai baju rupa tu. msti dia tak tau.


ai pun baru tau ni kak.

INTAN said...

x perasan pulak tulisan camtu kat baju....kureng peka daku ni...nti leh ushar

MIMI ZUZU @ M1N4M1 said...

belum nampak lagi

mugiwara said...

ya.
patut berhati hati ni!

Rozita said...

jaja * ye ke? akak pun br tau

INTAN * akk pun inesen gak nih

MIMI * sama la kita

Mugi * mcm2 dakyah skrg nih, donia akhir zaman

mawar merah said...

Hmmm...ilmu yang bermenafaat nih, bila jumpa owg pakai baju lagu nih, at least ada idea nak tnya depa. Dah jadi budaya bebudak zaman la nih, suka ikut jer tapi tak tau papepun.

Rozita said...

mawar merah ~ jgn kan bebudak MM, kita ni pun kadang2 tak berapa nak tau..

[-suziey-] said...

ade dpt gk emel ni smlm..nape sy xtau brand ni..ekekek:D

Rozita said...

sy pn tk tau suziey

[yAN!e][pUTraJAya] said...

thanks kak.....
yanie pun tak tahu sebenar nyer kemunculan t shirt nih....

budak2 zaman skang....dah makin terpesong.....

ainalhanisda said...

tak pernah nampak lagi ler...kalau nampak,agak2 aku berani ke tegor?

julietchun said...

tak sangka yer maksudnya gitu. aku pun kalo nampak mesti ingatkan nama tempat ke, nama kumpulan underground ke. pandai betul yahudi nak menyesatkan org Islam.

Rozita said...

ainal > nti tk pasal2 kena lempang :)

juliet > kafirun..mmg laknatullah

fa-ei-za said...

xpenah plk tgk org pkai baju cmtu. ntahlah, apa nak jadilah anak2 skrg ni. Main ikut je apa org pkai. Takut jgk in future jadi kat anak sndri lak..

MAIZATUL RANAI said...

from my knowledge la, 3:16 tu mksudnye chapter 3 ayat 16 dlm bible. If kt sini peminat wrestling dieorg msti perasan tagline stone cold steve austin 3:16 tu..yes, some people just wear the shirts with this number printed on it sbb dieorg tak tau. dieorg ingat cool abes la tu.. :P

Salam ziarah btw.1st time singgah sini.hehe

Rozita said...

FAEIZA > AKAK PUN BELUM PENAH TENGOK LG

MAIZATUL > THANK YOU, SINGGAH LER LAGI. AKAK PUN DAH BUAT KUNJUNGAN BALAS :)

ayampinko said...

muka belakang yang baru..
wah...

Rozita said...

ayampinko > smlm tkde buat apa, godek2 ler