21.7.09

119 : cuba xplain skit

makan tak habis
vs
tak habis makan
korang rasa ada tak perbezaan nya ayat di atas..
cuba korang xplain sikit..

21 comments:

Rozita said...

pd pndpt sy la kan,

makan tak habis = makan kemudian tinggalkan balance/baki dlm pinggan

tak habis makan = makanan yang terlalu byk..sehingga tak terhabis nak di makan..

betul ke ni?

Mr PenyuBiru said...

yup betul aa tu.

en_me said...

ghiteww ..

arryani said...

Ish..

Sape ni tak abiskan makanan...

Tak baik tau...

Kat afrika, berapa ramai org kbulur tak makan...

Kat Indonesia, ramai yg mintak sedekah untuk dapatkan makanan..

Kat bla....bla...bla.....

Bro_mie said...

makan habis tak
habis tak makan
habis makan tak

...........ish pening lak pale aku!

Hint PerihaL said...

Makan xhabis utk org tamak..
tak habis makan utk org yg belum sempat melicinkan pinggan sbb ada faktor luaran menggaggu sperti call, kerja..berak...

Rozita said...

HInt > boleh pakai gak kot jwp ko tuh

PB > ok

en_me >giteww ler

Rozita said...

arryani > hahahha

bro > tak kan cikgu pun fenin

prettyrain said...

kak. jom mkn buffet.
kita makan sampai tak abis makan....

cam tk best je ayat tu.

kak. jom mkn buffet.
kita makan sampai makan tak abis.


yg mne satu ni kak?

cm blur je.

paiseh said...

gua nak paham pun tak abis..

[-suziey-] said...

ye mmg lain..n nada baca pn lain..ekeke:D makn xabis tu mgkin sbb nk cepat g toilet..so mkn sket n ade belen..xabis mkn..mcm steamboat yg byk smpai xabis nk mkn..hahaha:p

mugiwara said...

baru nak paham...

bila baca fes komen, trus konpius blik..


erm...
kenapa tak makan sampai habis?
kan orang dah konpius~

mugiwara said...

okie...okie...

idea datang

sebenarnya kena dengar intonasi bila menyebut ayat tersebut la...

baru maksud sampai..

lojik tak?
tak lojik?

Rozita said...

pretty > jgn blur, cuba pikiaq

paiseh > aisey man

suziey > betul la tu

mugiwara > ko buat akk tambah konpuse daaa

jajazuzu said...

ada beza.


tp mls nak pikir ayat nak tulis. hehhheheh

Rozita said...

kau ni jaja pemalas betul..anak dara kena rajin berpikir skit :P

julietchun said...

kalo tak teliti betul2 ayat tu buleh mengelirukan hidup. tapi yg penting sekali kalo makan tu biarlah habis, dan masa nak ambik makanan tu ukurlah ngan body sendiri.

Rozita said...

juliet > jgn tamak ye..nnti makan tak habis atau nanti tak habis makan???
uwaaaa konpius lg

DeeN said...

Er..kalu bagi cth ayat ok tak? Hehe..

Makan Tak Habis:
"Ko baik2 sket, karang orang lain makan bertambah, ko plak makan tak habis!" Jerkah Meon pada kucing Parsinya yg ngengada tuh.

Tak Habis Makan:
"Laaa... apahal dari tadi tak habis makan lagi. Slow la ko neh, cam siput sedut!" Ujar Mail pada adiknya yg sedang terkemut2 menyuap nasik goreng paprik.

messyremo said...

haha...

aku sokong dgn contoh ayat deen tu...

mmg style ler~~

Rozita said...

hi Deen > bes la ayat2 ko. akak bagi markah penuh okeh


messyremo > mana ayat ko plak?