27.7.09

124 : cuba lah


The Wonder of Maths

> How do these people know how to work this out?
>
1. Key-in the first 3 digit of your handphone number
(not the 01x number) into the calculator


2. Multiply by 80


3. Add 1


4. Multiply by 250


5. Plus last four digit of phone number


6. Plus last four digit of phone number again


7. Minus 250


8. Divide by 2

> Is it your handphone number???

19 comments:

Rozita said...

sy dah cuba...memang BETUL jawapan nya adalah no fon saya..
korang cuba la

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

maths gua 6 pening..

messyremo said...

o00~~

apasal saya tak dapat kak...

adess...salah tekan kot~~haha

- j o h a r i - said...

wahh...
ini bukan cobaan ni..
ni btul2 ni kak..
bkn magik ni

paiseh said...

muslihat nombor...
gua dah kena. dem~

Rozita said...

akupentoi > yg ini direct aje lah, sure dpt

messyremo > kalkulator ko sure rosak nih

Rozita said...

johari > mmg betul, terrer dia org yg cipta ni

paiseh > tahniah kerana udah kena!

en_me said...

leh bagi nomor henfon akak zita tewww.. ihiks

Bro_mie said...

muhahaha....kakaka...ekekeke....leh citer ngan budak2 ni!

[-suziey-] said...

hmmm sape yg creat ni ek..mmg dlm math byk bende2 menarik kan..yg kadang2 tu mcm ajaib plak..haha

Rozita said...

encik me, no tepon akak ialah 012-34567890, puas hati ke? :P

bro > jgn tersalah turun ilmu sudah ler :)


ntah ler suziey > ramai yg genius kat dunia ni :) kita yang tak berapa nak pandai hehehe

nurdaniella said...

salam rozita, betul la.. macam mana 'erk diorang leh cari ni..

arryani said...

Apa plak yg nak disuruh kira ni??

Maleh tul tang ngira2 nih...

Uncle Lee said...

Hi Rozita, I have always been poor in maths, never scoring above 55% in exams, ha ha.
Anyway I am one of the few on this planet that doesn't own a handphone, ha ha, so no need worry over those figures.
You have fun and keep well, Lee.

Hint PerihaL said...

perghh..gamle betul akak kasi no.hp kt sini.. =]

math sy x credit lor..

Rozita said...

daniella > mmg betul. ini dah siap di kaji rasanya

arryani > amik kalkulator, ikut je arahan, mmg jadik punya

Rozita said...

uncle lee > heheh maths saya pun teruk jugak. add maths saya pun lingkup masa SPM dulu. nyway, tq for visiting my blog :)

hint > ye..cuba ler dail no tepon tuh..

hidet said...

best best.. I LOVE MATH..

Rozita said...

hidet> of course kau tu suka maths :P