8.7.09

110 : semalam

semalam aku cuti...aku MC. untuk pertama kalinya aku ambik MC. bukan sakit sangat, cuma muka aku bengkak2 sebab allergic. ntah apa yang aku makan, smpi jadi macam tu..udah rupa kena gigit tebuan. tak nak ler letak gamba kat sini...nnti satu kampung korang ketawa tengok rupa wajah ku itu..meahahaah
.
.
oleh kerana aku MC semalam, aku pun pi la jalan2 sebelah petang, apa bila muka aku dah agak menjadi normal semula selepas telan obat...
.
.
dengan tidak sengaja aku pun terbeli henfon baru Nokia 5800 xpress music. bukan mahal pun. jadik ler utk tahap orang macam aku ni..
fon yang lama tu Sony K660i..macam hampeh, selalu aje tkde signal...padahal baru setahun lebih aku guna, itu pun sbb dpt free, lucky draw prize masa company dinner aritu..
okeh lah...membebel plak akaks ni ye..
tata..titi..



Nota kecik: utk kak cik ku....udah beli fon baru. yang lama tu ble campak lombong dah hahahah

18 comments:

kak chik said...

ni mesti sbb makan byk sambe macang hi...hi..
wah..bunyi mcm org byk duit je. jgn le buang, bagi le mek tu buat main

Mak Su said...

terbeli henpon? ahaks. best tak speaker nyer?

Rozita said...

kak cik~ hahahha moga doa tu makbul, jadi ler org yg banyak duit..
smlm nak treat in..kedai tu nak amik RM100 aje..sakit nya ati..
klu ada org yang nak beli 2nd hand..jual je nnti..

mak su~ ok ler jugak. screen touch. senang sgt nak guna. bunyi..rasa mcm biasa jer..tk pandai ler nak nilai..
kita ni buta henfon..guna mana yg wajib aje hahahah

en_me said...

bestnyerrr henpon baru tewww..

[-suziey-] said...

waa dasat tu terbeli...ekekek:D canggih gk hp ni..xpela skali skala beli utk diri sdiri:)

Rozita said...

e_me~ mana de bes sgt, enpon murah jerrr

suziey~ mmg kena bli sendri pun. tkde org nak kasi adiah pung :)

julietchun said...

kira bertuah gak buleh dpt henfon masa lucky draw ye.Aku pun kalo henpon guna utk yg wajib je,hehehehe.

Rozita said...

juliet~ ye, dpt 1st prize. mmg tk sangka, ntah macamana boleh lucky malam tu. selalu tk pernah pun...

mugiwara said...

seb bek henpon free yg cenggitu...

doktor pn tak tau elejik apa?

Noor said...

terbeli? bestnya..kalu mcm nih ari2 boleh terbeli..he..he..

Rozita said...

mugi~ tp henpon free lg sentimental value. ikut hati syg nak tukau..tp dah kong..
allergic akak mmg kes teruk. smua tk boleh makan..tp akak hentam apa suka...

Noor~ tk boleh ler hari2..koyak rabak ler enbeg

Bro_mie said...

akak mkn lagi menda yg alergik tu, dapat MC lagi....huhuhu

HP tu jangan campak lombong! wat baling mat ragut la....baru dia insaf....fuh ini kamikaze punya orang!

- j o h a r i - said...

mak buyung saya pon mcm akak gak..sering kali bila berjalan2 akan terbeli itu dan ini..
ermm..pompuan mmg cmni ke?

Rozita said...

bro~ takut doktor tak kasi je la..everyday everytime mintak MC..
henpon tu kecik aje. klu baling mat ragut pun..buat dia org gelak je..sengal je..

johari~hahahaha ye ke? maknanya mmg penyakit pompuan la tu...suka 'terbeli itu & ini"
kaum lelaki kena sabau ye..

ayampinko said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Precious said...

Nak h/phone baru gakkkk ...

♣haNie♣ said...

ape kata kl akak pn TERbelikn hani 1 henpon br..
hahahaha... :P

Rozita said...

precious ~ nak gak ke? jahanam kan yg lama tu dulu, pastu pi la beli yg baru k..

hanie~ tggu kucing bertanduk dulu ye hahha